Am lucrat de 10 luni de zile la o firma de mobilier si tocmai am fost concediata.
Am fost acuzata ca as colabora cu o firma concurenta si ca as indruma clientii spre aceasta. Acuzatiile mi-au fost aduse de catre seful punctului de lucru, iar in parcurs de 10 minute mi s-a spus sa scriu o nota explicativa si sa plec. Inca nu am semnat nimic. Ce trebuie sa fac? Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez? Poate asta sa fie doar un motiv pt concedierea mea, avand in vedere faptul ca firma nu o duce foarte bine in ultima vreme si au fost destule altercatii intre colegi , angajati si sefi? Care sunt drepturile mele in acest caz? Unde pot depune o plangere? Am dreptul la preaviz? Trebuie sa primesc o notificare in scris de catre angajator? Am dreptul la vreo compensatie? Eu nu vreau sa ma mai intorc acolo oricum......dar nu vreau sa plec fara sa fac nimic. Nu imi permit un avocat ca sa merg in instanta. Vreau doar sa imi cunosc drepturile:(
E foarte posibil ca angajatorul dvs sa doreasca sa evite concedierea determinata de desfiintarea locului de munca, adica din motive neimputabile salariatului, caz in care trebuie sa va plateasca un salariu compensator.
Din acest motiv incearca sa va concedieze disciplinar sau sa va determine sa demisionati.
1. Mergeti la serviciu in continuare ca si pana acum.
2. Nu semnati nici o cerere de incetare a CIM si nici demisia.
3. Lasati pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM si tineti-ne la curent cu ce se mai intampla si o sa va spunem ce sa faceti.
4. Acuzatia care vi se aduce poate fi nefondata daca nu ati incheiat un act aditional la CIM pentru introducerea clauzei de confidentialitate (eventual de neconcurenta).
Ati mai zis ca vi s-a taiat din salariu fara sa fiti anuntati....in acest caz este vorba de incalcarea prevederilor legale care prevede ca orice retyinere salariala se face doar in baza acordului expres al salariatului sau a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Pentru acest motiv, daca va adresati instantei de judecata veti avea de castigat....
Eu am tras concluzia ca angajatorul cam incalca prevederile legislative, in special ale codului muncii si ale CCMUNN.
Va sfatuiesc sa mergeti in continuare la serviciu si sa asteptati convocarea la cercetarea disciplinara. Lipsa dumneavoastra de la serviciu este considerata abatere disciplinara si ii da posibilitatea sa aiba motiv de cercetare disciplinara.
Am fost la servici sa discut cu sefa punctului de lucru despre cele intamplate. Dupa ce mi-a spus ca sunt data afara si ca nu mai am ce cauta acolo mi-a facut un referat de propunere de desfacere a contractului si l-a trimis la sediul firmei in data de 14 iunie. Mi-a spus ca mi s-a desfacut contractul incepand cu data de marti 16 iunie pentru ca nu m-am prezentat la servici. Tin sa reamintesc ca toate acuzatiile au fost aduse de catre dansa. Unul din colegii mei, care a fost chemat din concediu sa scrie nota explicativa la cele intamplate, mi-a spus ca ea a zis ca de fapt eu trebuia sa merg la servici si nu i-a dat voie sa ma anute ca trebuie sa fiu la munca. Am mai aflat de la colegul respectiv ca dansa si-a schimbat acuzatiile. Eu nefiind niciodata pusa intr-o situatie de genul acesta nu am stiut ce trebuie sa fac. Am incercat inca din prima zi sa vorbesc cu cei de la conducere, dar au refuzat sa imi raspunda. Nu am primit absolut nici o notificare scrisa in care sa mi se aduca la cunostiinta toate motivele concedierii, nu am primit nici preaviz, absolut nimic. Eu nu stiu ce trebuie sa fac acum. Sefa punctului de lucru mi-a mai spus ca de fapt trebuia sa stiu singura ca trebuie sa plec la sediul firmei ( in alt oras) si sa semnez desfacerea contractului.
Eu nu vreau sa ma mai duc la servici, nu vreau sa se ajunga la tot felul de certuri. Sunt de acord sa imi desfaca contractul de munca. Vreau sa scap de firma asta. Dar vreau sa se faca totul ca la carte. Si vreau sa depun plangere la ITM. Tin sa mai precizez ca am lucrat ore suplimentare fata de cele 40 mentionate in contractul de munca. Cam 20 de ore in plus pe luna. Nu am primit nici macar multumesc pentru ele. Si nici nu am avut vreun weekend liber in toate cele 10 luni lucrate. Plus taierea din salar despre care iarasi nu am fost anuntata. Si-au batut joc de mine si vreau sa mi se faca dreptate.
Concediere angajat
exxelar
Buna ziua,
Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva
lisaa
buna ziua va rog sa imi spuneti si mie ce pot sa fac am fost trimisa acasa de la locul de munca fara un motiv anume dupa plecarea mea de la locul de munca am ... (vezi toată discuția)