avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Acceptare cesiune de creanta bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Acceptare cesiune de creanta bancara

Buna ziua,
In urma cu sase luni dosarul meu de credit a fost cesionat catre o firma de recuperare de creante.Azi am fost contactata de catre ei si mi s-a solicitat un angajament de plata ca sa imi fie inghetata datoria si sa nu se mai acumuleze dobanzi si penalizari.Eu am fost instiinta telefonic ca banca mi-a "vindut" dosarul si am vrut sa stiu ce se poate face in acest caz.Trebuie sa accept ce vor cei de la firma de recuperare sau sa nu? Mentionez ca am contract de credit de nevoi personale si nu cu ipoteca.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:55, 16 Februarie 2015
adina83 a scris:

Trebuie sa accept ce vor cei de la firma de recuperare sau sa nu?

Creanta s-a vandut (legal) fara consimtamantul dvs., insa pentru opozabilitate trebuia ori sa va notifice (adica in scris), ori sa va comunice (ce s-a intamplat la telefon) si dvs. sa acceptati printr-un inscris cu data certa; caci altfel daca nu se intampla una dintre cele doua forme de mai sus, dvs. puteti plati in continuare la banca datoria (atata tot, adica nu aveti nici un avantaj prea mare). Da, este bine sa colaborati cu recuperatorii.
Eu nu am semnat nici un inscris cum ca as recunoaste datoria catre firma de recuperare.Cei de la banca mi-au spus ca nu mai figurez in baza lor cu creditul luat.Am primit notificari de plata de cei de la firma de recuperare, am si vorbit cu ei la telefon dar nu le-am platit nimic pana in momentul de fata.Vreau sa stiu daca legea ma obliga sa le platesc "noilor" creditori sau nu? Am inteles de la ei ca suma se mareste foarte mult daca nu platesc o suma "minima". Vreau sa stiu daca are sens sa ma judec cu ei sau sa accept datoria si sa o platesc ca sa nu trezesc cu poprire pe salar.Multumesc
Legea va obliga sa platiti datoria catre cei care au cumparat creanta. Puteti sa va judecati cu ei, dar nu contestand ca aveti datorie caci veti pierde. Datoria exista si a fost vanduta de banca catre recuperatori, se numeste cesiune de creanta si este legala. Important este sa nu va jecmaneasca mai mult decat ati fi avut de plata la banca. Dvs. nu v-ati fi putut opune acestei cesiuni de creanta si nici ei nu erau obligati sa va ceara acordul sau semnatura (v-am spus doar pentru asa zisa opozabilitate trebuiau sa va notifice, dar si cu si fara notificare, datoria dvs. exista)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cesionat fara notificare Costin Savescu Costin Savescu Banca a cesionat creditul meu cu ipoteca unei firme de recuperari. De la incheierea contractului de credit eu nu am primit absolut nici o hirtie de la banca. ... (vezi toată discuția)
Am un credit imobiliar in valuta restant la banca guz_marian guz_marian desi cu multe eforturi vreau sa platesc suma restanta iar banca si firma care recupereaza creditul arunca pisica de la unu la altu si nu da nimeni nici macar o ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal in care firmele de recuperare stabilesc dobanda anuala clubul_copiilor1 clubul_copiilor1 doresc sa stiu in ce baza ,temei legal ,isi stabilesc firmele de recuperare dobanzile anuale [quot] (vezi toată discuția)