avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedarea terenurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedarea terenurilor

buna ziua!
as dori sa va intreb ceva referitor la retrocedarea terenurilor preluate in mod abuziv in perioada comunista.
bunicii mei au detinut pana in 1980 o casa si terenul aferend acesteia in orasul constanta, aceasta propietate fiind preluata in mod abuziv de regimul comunist pentru construirea de blocuri pe terenul aferend. lor in scimb l- i sa oferit apartament cu 2 camere, dar cu chirie la stat.
as dori sa stiu mama mea ( mostenitoarea de drept a bunicului care a decedat) si bunica mea cum pot sa- si recupereze terenul. am inteles conform legii ca daca terenul nu este liber, se poate recompensa prin puncte. mentionez ca singurul act pe care il detinem este doar cartea de imobil al terenului.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:33, 17 Februarie 2015
Daca nu a fost formulata in termenul prevazut de legea 10 /2001 este tardiv,daca aveti notificare cautati acte la arhive,istoric rol fiscal la administratia financiara,acte de stare civila etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare teren retrocedat ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.As dori sami spuna cineva cam cit am putea primi de la stat (retrocedare teren) pe un teren de 1350 mp pe care statul a construit blocuri si o mare ... (vezi toată discuția)
Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren seseldal seseldal Doresc sa primesc si eu un sfat. Am intrat de curand in posesia unor documente privind un teren intravilan: -Act de vanzare cumparare pe numele strabunicului ... (vezi toată discuția)