avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un fel de voluntariat...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un fel de voluntariat...

A sunat astazi cineva la societatea unde lucrez sa isi ofere serviciile gratuit pentru a capata experienta. Cum as putea sa incadrez o astfel de persoana in cazul in care administratorul agreeaza astfel de procedura?
Cel mai recent răspuns: ContSters31759 , utilizator 13:39, 17 Februarie 2015
Cred ca depinde mult de domeniul in care activati si de studiile pe care le are persoana respectiva. Daca nu are studii, in functie de domeniul dvs de activitate puteti face o ucenicie la locul de munca - exista niste avantaje fiscale si va ofera garantia existentei unui contract intre dvs si solicitant.

Un contract pe doua ore va poate ajuta pentru ca atunci exista niste raporturi bine delimitate.

Voluntariatul cred ca nu poate fi aplicat daca sunteti PJ.

Alte opinii?
Voluntariat nu se poate face in societatile comerciale.

Daca este student/elev atunci in baza unui contract cu unitatea de invatamant poate efectua practica.
Titlul postarii a vrut sa apropie situatia de realitate. Nu am zis ca asta va urma sa faca persoana respectiva, cat am vrut sa evidentiez faptul ca este o activitate neremunerata.
Societatea are ca domeniu de activitate constructiile civile si industriale, iar domnul amintit mai sus a sunat pt postul de sofer scos la concurs, dar neavand experienta a propus aceasta varianta.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
ContSters31759, utilizator
Ar fi destul de buna o astfel de varianta pentru multi angajatori , daca s-ar si legaliza.

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat mon_maria mon_maria Buna ziua O asociatie ce are domeniu activitate lăcătușerie, poate sa încheie contract de voluntariat cu persoane ce ar dori sa activeze in ... (vezi toată discuția)
Contractul de voluntariat ContSters47264 ContSters47264 In cadrul unei societati comerciale -s.r.l. , mai multe persoane realizeaza diverse activitati , pentru care nu pretind sa fie remunerate, respectiv, emisiuni ... (vezi toată discuția)
Voluntariat in farmacie normator normator Un elev din anul 1 al scolii postliceale de 3 ani, specializarea asistenti de farmacie poate face voluntariat intr-o farmacie ?, este legal ? . daca nu, care ... (vezi toată discuția)