avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariat in farmacie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariat in farmacie

Un elev din anul 1 al scolii postliceale de 3 ani, specializarea asistenti de farmacie poate face voluntariat intr-o farmacie ?, este legal ? . daca nu, care ar fi posibilitatea sa acumuleze ceva experienta in domeniu pentru ca la angajare se solicita asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:46, 4 Octombrie 2015
Legea nr.78/2014
Art. 3. - In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) voluntariatul reprezinta participarea voluntarului persoana fizica la activitati de interes public desfasurate in folosul altor persoane sau al societatii, organizate de catre persoane juridice de drept public sau de drept privat, fara remuneratie, individual sau in grup;
b) activitatea de interes public reprezinta activitatea desfasurata in domenii {{precum:}} arta si cultura, sportul si recreerea, educatia si cercetarea, protectia mediului, sanatatea, asistenta sociala, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar si/sau filantropic, dezvoltarea comunitara, dezvoltarea sociala;
c) organizatia-gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat;
d) contractul de voluntariat reprezinta conventia incheiata intre un voluntar si organizatia-gazda, in temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului;
....

Asadar, voluntariatul se poate desfasura numai in cadrul persoanelor juridice de drept public sau a celor de drept privat fara scop lucrativ.
1. In baza unei intelegeri scrise intre scoala si farmacia respectiva se poate ca elevul sa faca practica o perioada in farmacie (fara legatura cu voluntariatul).

2. - Scoala face o scrisoare catre farmacie prin care solicita ca un elev (sau mai multi) sa faca practica in unitatea respectiva pe o anumita perioada.
- Farmacia raspunde ca este de acord cu practica pe perioada solicitata.

3. La sfarsitul perioadei de practica farmacia elibereaza o adeverinta din care reiese ca elevul a facut practica in perioada de la... pana la... (si apoi descrie pe scurt modul lui de comportare in perioada de practica).
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat Madalina0808 Madalina0808 Buna ziua, Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista ... (vezi toată discuția)
Voluntariat Lidi1 Lidi1 Bună seara! La ce spital pot să fac voluntariat ca asistent medical în București? Cum procedez în vederea acestui lucru? Unde mă pot informa și la cine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se poate face voluntariat in perioada de crestere ... Milian R. Milian R. Buna ziua, se poate face voluntariat in perioada de crestere a copilului la o firma cu domeniu frigotehnie? Multumesc frumos (vezi toată discuția)