avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... TRANSFER
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

TRANSFER

buna ziua. sunt functionar public si doresc sa ma transfer pe aceeasi functie publica la o alta institutie publica de unde am aprobarea. Actuala institutie la care lucrez are dreptul sa nu imi acorde transferul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 19 Februarie 2015
Transferul are loc la cererea dvs sau in interes de serviciu ?
transferul este la cererea mea
Potrivit art.90 alin.5 din Legea nr.188/1999, transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul, in acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.

Asadar, va trebuie aprobarea numai de la autoritatea sau institutia pubklica unde doriti sa va transferati.
Textul de lege nu prevede si acordul angajatorului de unde doriti sa va transferati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul la cerere nalex nalex In cazul Transferului la cerere de la o institutie publica cum ar fi fiscul la o primarie din acelasi judet am nevoie numai de acceptul odonatorului de ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)
Se poate transfera un functionar public daca angajatorul nu aproba ContSters137840 ContSters137840 cum se poate transfera un functionar public fara a avea acordul angajatorului ? (vezi toată discuția)