avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere Transfer
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere Transfer

Buna ziua am si eu o mica problema cu un transfer .
Am facut cerere la institutia unde vreau sa ma duc a fost si aprobata dar conducerea unde lucrez acuma refuza aprobarea cum trebuie sa procedez sa le fortez mana sa imi dea acceptul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 31 August 2018
Transferul este la cerere sau in interes de serviciu ?
la cerere
Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală. (art. 90 alin. (5) din Legea 188/1999)

In acest caz, pentru transferul la cerere nu se solicita acordul institutiei de la care se transfera functionarul public.
stiu pai asta nu inteleg pe ce legi merg aceste institutii publice am cautat peste tot dar toate institutiile stiu ca trebuie sa dea un acord si de unde pleci de exemplu mie nu vrea sa imi dea acceptul si institutia unde vreau sa ma duc nu ma poate primi ..... si nu stiu cum sa procedez .....
Solicitati un punct de vedere pentru aceasta situatie si Ministerului Muncii si/sau ANFP-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul la cerere nalex nalex In cazul Transferului la cerere de la o institutie publica cum ar fi fiscul la o primarie din acelasi judet am nevoie numai de acceptul odonatorului de ... (vezi toată discuția)
Transfer anastasia27 anastasia27 buna ziua. sunt functionar public si doresc sa ma transfer pe aceeasi functie publica la o alta institutie publica de unde am aprobarea. Actuala institutie la ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)