avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tatal ccc a 12-a luna +stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tatal ccc a 12-a luna +stimulent insertie

Buna ziua,
Ma aflu in concediu crestere copil beneficiind se indemnizatie crestere copil optiunea 1 (implinirea copilului a varstei de1an). In martie se fac 11 luni si sotul vrea sa isi ia a 12 luna conform legii.
Intrebarile ar fi: cum se aplica in acest caz beneficierea de stimulent de reinsertie...ramane sa ma intorc eu cu citeva zile inainte de cele 11 luni, sau din start eu nu mai am dreptul la asa ceva. In acest caz tatal poate beneficia de stimulent si cum, trebuie sa se intoarca la munca inainte cu citeva zile de trecerea celei de-a 12a luna?
Am citit legile amindoi dar nu am gasit nici o lamurire la aceasta varianta, calculul este simplu si pragmatic...se merita financiar sa stea tatal a 12 luna sau nu.
Va multumesc pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: oanadelia00 , utilizator 23:07, 17 Februarie 2015
1. - Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copi (CCC) atunci, fie ca el intra sau nu in CCC, dvs. vi se reduce CCC cu o luna de zile.
- In acesta caz, pentru a beneficia de stimulentul de insertie, dvs. trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni (chiar si cu o zi inainte).
- Veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar dupa ce implineste copilul 1 an si pana implineste 2 ani.

2. - Tatal nu este obligat sa intre in CCC dar daca va intra in CCC tatal va beneficia de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care va implini copilul 1 an.
- Indemnziatia pentru CCC este de 85% din medica veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), dar nu mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
- Asadar alegeti daca este convenabi sau nu sa intre in CCC (parerea mea este ca nu este convenabil).

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea tatalui de a sta in concediu de crestere copil olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am citit legea care prevede obligativitatea tatalui de a sta in concediul de crestere copil timp de o luna si nu am inteles mare lucru. Ce se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Alina_G_ Alina_G_ Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)