avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita

Executarea silita in cazul unui copil pentru ca nu vrea sa mearga in programul de vizita cu tatal este valabila si in cazul in care am facut sesizare la CEDO pentru sentinta data.
Cum este posibil sa fie hartuit un copil daca acesta nu doreste sa mearga in programul de vizita.
Este a treia somatie care o primesc de la executor cu toate ca la consilierea de la protectia copilului copilul a spus foarte clar ca nu vrea sa petreaca timp cu tatal.
Ce ar trebui sa fac avand in vedere ca sambata 21.02.2015 trebuie sa ma prezint la executor.
Un alt aspect este faptul ca executorul ma cheama la biroul dumnealui pentru punerea in executare a sentintei , ar trebui sa merg avand in vedre ca instanta a hotarat ca punct de intalnire adresa locuintei mele ?
Multumesc.:((

Cel mai recent răspuns: Alexiaradu , utilizator 08:37, 20 Februarie 2015
Din cate inteleg este un program de vizita cu luarea de la domiciliu.Credeti ca tatal ar fi dispus ca sa accepte un anumit numar de vizite al minorei in prezenta dvs. ? Dar minora? Ma gandeam la o solutie care sa tina cont totusi si de interesul minorei de a avea legaturi cu tatal.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
againstPAS, utilizator
proastasatului a scris:

Exista legea speciala in domeniu, care defineste in mod specific acest drept, in sensul: "Raspunderea pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copilului revine in primul rand parintilor, acestia avand obligatia de a-si exercita drepturile si de a-si indeplini obligatiile fata de copil tinand seama cu prioritate de interesul superior al acestuia".

Imi puteti spune, va rog, ce articol este cel citat si din ce Lege? Este foarte folositor.
L257/2013 care modifica L272/2004 art 5 alin 2
Din aceiasi L257/2013, art 14:
In caz de neintelegere intre parinti cu privire la modalitatile de exercitare a dreptului de a avea legaturi personale cu copilul, instanta va stabili un program in functie de varsta copilului, de nevoile de ingrijire si educare ale acestuia, de intensitatea legaturii afective dintre copil si parintele la care nu locuieste, de comportamentul acestuia din urma, precum si de alte aspecte relevante in fiecare caz in parte.
In opinia mea putei formula o noua cerere pe calea ordonantei presedintiale, taxa 20 lei, prin care sa solicitati modificarea programului, in raport de fiecare dintre criteriile prevazute de legea speciala, mai sus citata.
Solicitati, as zice eu, doar un program de vizitare, in locuri publice, in prezenta dvs.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
proastasatului, utilizator
Multumesc pentru timpul acordat acestui caz. Deci ar trebui sa fac o actiune noua in instanta in baza acestei legi?
Doamna draga eu nu sunt avocat. E doar o opinie. Sincer insa nu vad ce ati putea pierde. Din contra ati putea castiga. Depinde si de ce Judecatorie apartineti, asta daca sunteti din Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Ncpc cu privire la autoritatea parinteasca manuela10 manuela10 Buna seara. Va rog sa ma informati daca NCPC contine modificari in ceea ce priveste minorul in urma divortului.As dori sa stiu daca se prevede executarea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)