avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stabilire pensie alimentara

Buna ziua!in urma procesului de paternitate pe care i l am intentat tatalui copilului,am avut castig de cauza,instanta s a pronuntat in favoarea mea,respectiv a minorei,primind pe data de 13 ianuarie anul curent de la judecatoria Constanta,unde s a judecat procesul, hotararea judecatoreasca din care reiese clar ca tatal copilului trebuie sa mi achite cheltuielile de judecata si pensia de intretinere.
La finanul acestei hotarari judecatoresti mai scrie ca paratul are drept de apel 30 de zile de la comunicare.
Intrebarea mea este urmatoarea:unde pot cere informatii sau pe cine anume pot intreba in legatura cu situatia dosarului meu,deoarece aceasta perioada de 30 de zile a expirat deja,eu ne primind nici o citatie in acest sens,iar tatal copilului refuza orice comunicare cu mine.
Ce am de facut eu in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
ContSters330573, utilizator
Va multumesc foarte mult!
Buna ziua!Multumesc doamnei care mi a lasat acel nr de tel de la Judecatoria Constanta! :) am primit informatiile ce le cautam.Se pare ca in cursul saptamanii viitoare voi primi acasa citatia pentru apelul facut de tatal fetitei,pentru micsorarea procentului pensiei de intretinere.
As dori sa mi spuneti cum trebuie eu sa procedez,pentru a nu avea probleme,deoarece nu pot sa ma prezint la acest termen,din doua motive:nu locuiesc in C ta,si nu pot veni pentru ca fetita este mica si are nevoie de supravegherea mea permanenta.Am inteles de la cineva ca va trebui sa fac o scrisoare ,dupa ce primesc citatia,in care sa mentionez acest lucru.. este adevarat?
Avocata ce ma reprezentat in proces imi spusese ca nu sint obligata sa ma prezint ,in cazul in care se va face acest apel ,pentru ca paternitatea este stabilita deja,custodia fetitei mi a fost incredintata mie in totatlitate,deci nu este necesara si prezenta mea.Acest apel facut de el,este doar pentru scaderea procentului ce a fost fixat prima data,respectiv 25%,el mai avand un minor in intretinere,doreste sa se scada la 16,5%.
Nu e nevoie sa va prezentati personal.
Ar fi bine sa depuneti raspuns la apel si ar fi bine sa va reprezinte avocata la proces.
Contractul meu cu avocata ce ma reprezentat in proces a incetat in momentul in care am primit hotararea judecatoreasca.Am decis sa renunt la serviciile dumneaiei pentru ca nu am fost multumita.Totul se rezuma la bani..si in rest nimic.Si pentru apelul asta am inteles ca oricum nu este obligatoriu sa am avocat.De altfel nici el nu si a mai luat avocat,din cate am inteles.Tocmai de asta cer informatii de la persoane ce au mai fost in situatia mea,sau asemanatoare mie.
Buna ziua!revin si eu din nou cu o intrebare.In urma procesului de paternitate intentat tatalui fetitei,instanta la obligat pe acesta sa mi restituie cheltuielile judecatoresti, precum si pensia alimentara de la data intentarii procesului.Problema este ca pe aceasta hotarare judecatoreasca scrie ca are drept de recurs 30 de zile de la comunicare.A facut apel ,a cerut scaderea pensiei alimentare pentru ca mai are un copil in intretinere insa nu a facut si dovada veniturilor sau ca are o situatie speciala ce impune aceasta scadere.binenteles ca instanta ia acordat iar termen de apel 30 de zile.Cum pot sa l oblig sa mi restituie cheltuielile de judecata,pentru ca refuza de buna voie sa o faca,si mi cere sa astept finalizarea procesului.Apelul lui ,si refuzul instantei de a scadea pensia alimentara asa cum a cerut el ,nu are nici o legatura cu cheltuielile de judecata ce este obligat sa mi le inapoieze.acestea au ramas stabilite deja.Unde trebuie sa l reclam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Solutii posibile apel- pensie de intretinere; cheltuieli de judecata ioana-03 ioana-03 buna seara, am pe rol un proces de stabilire paternitate si in prima faza-fond, am castigat pentru copil dreptul de a primi pensie de intretinere, de la data ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)