avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De ce s-a suspendat procesul de marire pensie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara?

Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus o completare la actele din dosar in care am cerut explicit si sa se judece cauza in lipsa noastra la dezbateri. Astazi cand am verificat dosarul pe portal era urmatoarea solutie:

Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Suspendat in temeiul art 411 pct 2 NCPC

Ce-am gresit?
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 00:14, 22 Februarie 2015
Multumesc mult pentru raspunsuri, asa tind si eu sa cred, ca le-a scapat atat judecatoarei cat si grefierei respectiva fraza din inscris.

In cat timp se face recurs la incheierea de sedinta si cum ar fi mai avantajos pentru mine: sa fac recurs la incheierea de sedinta sau sa cer repunerea pe rol a cauzei? (ma gandesc in ideea ca daca voi semnala greseala judecatoarei poate aceasta va fi mai "aricita" in derularea procesului, iar daca fac pe prostul si cer simplu repunerea pe rol nu va avea un spin impotriva mea.

Radu 9, nu-i cazul de alta instanta, procesul este la primul termen, e "proaspat", e fond.

Era obligatoriu sa scriu si temeiul legal, adica: "în temeiul art. 411, alin. (1), pct. 2"? Eu am scris doar in cuvinte asa cum am citat mai sus adica: "In primul rand rugam onorata instanta sa judece cauza chiar in cazul lipsei noastre la dezbateri".
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Nu era obligatoriu să motivați în drept.
Puteți ataca încheierea cu recurs pe tot parcursul suspendării. Pricina rămâne în această stare timp de un an de zile după care se perimează.
Dacă vreți o repunere pe rol sau un recurs depinde de taxa de timbru pe care vreți s-o plătiți și în primul rând, așa cum v-a sfătuit d-na Pintea, de situația de fapt.
În primul caz e 50% din valoarea taxei de timbru a cererii de chemare în judecată când suspendarea s-a dispus din pricina părții, iar recursul e 20 lei.

Nu știu cum vă recuperați taxa de timbru în niciuna dintre cele două situații, dar mi se par mai mici șansele să v-o recuperați cu o cerere de repunere pe rol pentru că instanța nu va analiza eventuala greșeală pe care a comis-o (cum ar verifica în cazul recursului) și dvs. ați rămâne cu culpa suspendării pentru neprezentare.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
Radu9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cu recurs pe toata perioada Bbosap Bbosap Buna ziua. Desi in cererea de judecata a fost explicit mentionat \"solicit judecarea cauzei in lipsa ...\", prima instanta a venit cu solutia \"In ... (vezi toată discuția)
Suspendare 411 alin. 1 pct. 2 c.pr.civ lipsa partilor. recurs Notsure Notsure Buna dimineata! Am si eu urmatoarea situatie: am un proces la care mi s-a dat suspendarea judecatii, cu drept de recurs pe toata perioada suspendarii. Unde ... (vezi toată discuția)