avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendare 411 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ lipsa partilor. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendare 411 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ lipsa partilor. Recurs

Buna dimineata!

Am si eu urmatoarea situatie: am un proces la care mi s-a dat suspendarea judecatii, cu drept de recurs pe toata perioada suspendarii.
Unde cred ca am gresit: desi pe portal, la sedinta anteriora era specificat la soluatia pe scurt: comunicarea cererii modificatoare, eu nu am primit nimic (la care ar fi trebuit sa raspund ca accept judecarea in lipsa). Am dreptate?
Recursul: pot sa il fac personal sau trebuie sa apelez la asistenta de specialitate? si repunerea pe rol, trebuie sa fac o cerere?
Multumesc!
mentionez ca este vorba de contestatie la executare impotriva recuperatorilor de credite, se incadreaza si in prevederile decizitiei 19/2018. Multumesc anticipat pentru raspunsuri si indrumari.
Cel mai recent răspuns: Notsure , utilizator 09:09, 9 Mai 2018
Aveti contestatie la executare si solicitati judecarea in lipsa? Legal, recursul il puteti face singur, vedeti art 488 CPC. Practic va ganditi dvs daca e solutia cea mai inteleapta.
multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă temeiul suspendării a fost 411 alin. 1 pct. 2 C. pr. civ., iar dvs. spuneți (nu de-a dreptul, ci printre rânduri) că într-adevăr ați lipsit și nici nu ați solicitat judecata în lipsă, atunci eu văd aici necesitatea unei cereri de repunere pe rol, nu a unui recurs.

a) Dacă procedura de citare a fost legal îndeplinită, dar nu v-ați înfățișat (și nici ceallată parte) atunci soluția suspedării pentru lipsa părților este corectă. Și formulați cerere de repunre pe rol.
b) Dacă procedura de citare NU a fost legal îndeplinită, atunci formulați recurs.

Nu aveți alegere între calea a) și b)
Este fie a), fie b), în funcție de ...

Dacă o luați anapoda, pierdeți vremea degeaba. (iar la capitolul pierderi, s-ar putea să nu contabilizați doar timpul ... )
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspuns.
Voi face imediat cererea de repunere. Trebuie sa astept sa vina incheierea de sedinta sau pot sa fac deja? Solutia pe scurt: În temeiul art. 411 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ. suspendă judecata cauzei, constatând lipsa părţilor. Cu recurs pe toată durata suspendării.
Eu inteleg ca trebuie sa fac si recurs. Care este diferenta in cazul de fata intre apel si recurs?
un model de cerere de repunere pe rol exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce s-a suspendat procesul de marire pensie alimentara? Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am deschis proces marire pensie alimentara , primul termen a fost ieri 17.02.15. Inainte de primul termen de judecata, in 23 ianuarie am mai depus ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu cum sa fac recurs arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua. As vrea sa stiu cum sa fac recurs. In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)