avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala cont bancar

Buna ziua,
Daca o persoana care primeste pensia intr-un cont bancar are pentru acel cont o clauza cu imputernicire generala, trebuie sa prezinte o procura speciala la banca pentru a ridica pensia?
Care este diferenta dintre imputernicire generala si procura speciala?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 21:09, 18 Februarie 2015
Ce drepturi are prin imputernicirea generala ?
orice operatiune in afara de lichidarea contului
Atunci pentru retragerea banilor din cont nu cred ca e nevoie de o procura speciala. Cine v-a solicitat o astfel de procura ?
Spuneau de procura specială utilizată în sistemul public de pensii, indiferent de obiectul ei, este valabilă o perioadă de maximum 18 luni (un an și șase luni) de la data autentificării conform Art. 5 din Ordinul nr. 214/2012 al Casei Naționale de Pensii Publice.
Daca e vorba numai de a ridica pensia din cont atunci aveti nevoie de acea procura conf Ordinului Min Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valabilitatea a unei procuri, in viziunea postei romane? Elena Tescaru Elena Tescaru Buna ziua, Care este valabilitatea a unei procuri, luata in considerare de Posta Romana? Care sunt documentele justificatoare? (vezi toată discuția)
Depozit bancar olteanutinca olteanutinca pot lichida un depozit bancar in calitate de imputernicit ? (vezi toată discuția)
Valabilitate procura ridicare pensie gm_mg gm_mg Ca fiu, am o procura generala din partea mamei, autentificata notarial. Posta romana, printr-o circulara interna, recunoaste procura numai pentru 18 luni, ... (vezi toată discuția)