avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intrac. in scopul prelucrarii bunurilor pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intrac. in scopul prelucrarii bunurilor pe teritoriul tarii din care au fost achizitionate.

Buna ziua,

O firma din Anglia, firma A, cumpara bunuri din Romania (etichete, print etc) de la firma B. Bunurile sunt cu scopul prelucrarii de o alta firma din Romania, firma C, care ia etichetele si materialele de print si le pune pe produsele pe care ea le produce, urman sa le vand firmai A.

Intrebarea este: la factura emisa de firma B, pentru firma A, apare TVA sau nu?
Intr-un final, produsele vor parasi tara, dar ca parte din alte produse (sticlele pe care se lipesc etichetele).

Firmele B si C nu au nici o legatura intre ele, astfel C nu poate cumpara direct de la B.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:30, 27 Februarie 2015
B emite catre A fara tva. Trebuie sa ceara de la C factura de vanzare + cmr ul stampilat de englezi (factura fara pret de vanzare) iar pe baza ei ( cand se face exportul) face si ea factura. Daca exista diferente intre cant livrata si cea exportata se colecteaza tva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr original daca fc este externa, fara tva roxannaboc roxannaboc Buna ziua , Daca facturez extern (fara tva ) este obligatoriu ca in firma sa am CMR in original la comanda sau este deajuns doar copie .Am inteles ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Export produse uk AlexAFP AlexAFP Situatie: Firma A cumpara de la B produse electrocasnice. Pret ipotetic 10 lei + TVA. Firma A incheie contract cu Amazon.co.uk pentru a vinde acele ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara adrianavv adrianavv Buna ziua! Am urmatoarea problema. Firma A din Romania inregistrata in scopuri de tva in Romania a primit cu titlul gratuit 4 imprimante de la frima B din ... (vezi toată discuția)