avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi asupra pozelor de pe Facebook
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi asupra pozelor de pe Facebook

Va dau un exemplu concret: am facut niste poze, care au fost preluate de o prietena cu acordul meu si postate pe contul ei de Facebook, unde a citat sursa, adica pe mine. Acum o ziarista de la un ziar local a preluat de la prietena mea pozele, le-a folosit intr-un articol, dar nu m-a nominalizat pe mine, ci pe amica mea, drept sursa.
Intrebarea mea este urmatoarea: este normal sau trebuia sa imi mentioneze mie numele?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: zimbrisor , utilizator 10:52, 21 Februarie 2015
Este posibil sa gasiti explicatia la aceasta situatie in legea drepturilor de autor, respectiv faptul ca, pozele au fost facute publice pentru prima data de catre prietena dvs., aceasta sa fie considerata si citata ca sursa, fiind preluate de la dumneaei. Aveti libertatea sa cereti explicatii in acest sens ziarului respectiv si, in functie de raspunsul pe care il veti primi, sa actionati in consecinta.
L.C.
Au fost facute publice pe contul meu initial, apoi amica mea le-a preluat si m-a mentionat acolo ca si proprietar al lor... deci nu cred ca ziarul are vreo scuza, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce raspundere am daca am distribuit un articol al unui cotidian intr-un grup de facebook si o pagina de facebook al caror administrator sunt? Laurentiu9 Laurentiu9 Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt administratorul unui grup de facebook de peste 8000 de persoane in care postez aproape zilnic stirile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane ... Magdalena22 Magdalena22 Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane de pe facebook si sa o trimiti intr-un mesaj privat unor prieteni? Unul din acestia te tradeaza ... (vezi toată discuția)
Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)