Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii și limitele rezonabilității în deciziile ANAF referitoare la reîncadrarea unor cheltuieli. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinerea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinerea permisului de conducere

Buna ziua. Azi, 19/02/2015 am fost oprit de un echipaj de politie, in Cluj Napoca si mi-a fost retinut permisul pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului.
Nu am recunoscut fapta deoarece semaforul avea culoarea galbena cand am trecut eu pe langa el si la un metru in fata mea era inca o masina care nu a fost oprita. Doresc sa contest procesul verbal si sa imi recuperez permisul si amenda.La rubrica alte mentiuni,este trecut "Nu recunosc fapta", procesul este semnat. As avea sanse sa reusesc?Care ar fi costurile? Mentionez ca am avut inca doua persoane in masina, martori.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
PaulRus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paula Petean , Avocat 18:27, 19 Februarie 2015
slabe șanse...
1. daca aveti martori care sa confirme faptul ca ati trecut pe culoarea galbena a semaforului, aveti sanse mari de castig. Acesti martori trebuie sa fie dispusi sa vina in instanta.
2. Intersectia este inregistrata video? Sunt foarte multe intersectii in Cluj-Napoca, ce sunt inregistrate video. Puteti merge la Primarie sa solicitati inregistrarea, sa vedeti ce rezulta de acolo - daca ati trecut pe culoarea galbena. Puteti chiar sa solicitati sa ve elibereze o copie dupa inregistrarea video.
3. Ati solicitat politistului sa consemneze in cuprinsul procesului verbal faptul ca aveti obiectiuni, mai exact ca ati trecut pe culoarea galbena? Nu este obligatoriu, dar ar fi de dorit sa fi procedat in acest sens...
4. Plangerea contraventionala se formuleaza la Judecatorie, in termen de 15 zile, si este o taxa judiciara de 20 de lei.
Buna ziua. In primul rand multumesc pentru raspuns, in al doilea rand, la alte mentiuni este precizat "Nu recunosc fapta'' iar procesul este semnat. Ma ajuta in vreun sens?
Va ajuta... in sensul ca nu ati confirmat fapta,mai exact sa recunoasteti fapta.
Semnarea procesului verbal s-a facut cu privire la comunicarea lui, adica faptul ca vi s-a comunicat un exemplar, nu?
Eu cred ca cel mai mult va ajuta declaratiile martorilor, ce vor declara in instanta. SI evident ce este pe filmarea video (daca este camera in intersectia respectiva)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului khristian23 khristian23 ieri noaptea mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului- acesta fiind motivul , nu si faptul... practic eu am trecut la ... (vezi toată discuția)
Anulare pv ShoguNu ShoguNu buna ziua, de curand am reusit sa raman fara permis pe motiv ca am trecut pe rosu...ma deplasam pe Stefan cel Mare de la Piata Victoriei spre Obor, in dreptul ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, proces verbal nesemnat adipan91 adipan91 Buna ziua! Azi noapte cand ma intorceam de la munca, m-a oprit politia, chipurile ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, desi eu trecusem pe galben. ... (vezi toată discuția)