avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului

ieri noaptea mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului- acesta fiind motivul , nu si faptul... practic eu am trecut la culoarea galbena a semaforului, iar datorita vitezei mici, undeva sub 30km/h sa ma fi prins cularea rosie in intersectie, iar dupa aprox 1 km si 4 intersectii m-a oprit politia unei sectii de politie si mi-a ridicat permisul pt 30 zile cu amenda... intrebare: vreau sa contest PV, deoarece n-am patruns pe culoarea rosie, ci galbena in intersectie, n-am vazut politia si nu stiu unde erau plasati (intersectia fiind "goala") si nu stiu de ce m-au oprit dupa aprox 1 km, daca erau in urma mea ar fi putut s-o faca linistit... cel care mi-a loat actele, n-a fost si cel care mi-a scris PV... nici unul nu s-a prezentat... n-au dovada si nu stiu cum au putut ei sa vada ca era culoarea rosie... eu banui doar ca au presupus ca am trecut pe culoarea rosie... si au ezitat sa vada daca primesc "ceva'... posibil ca acesta sa fie si dezinteresul celui care m-a oprit trimitand alt politist, ocupant al masinii sa semnez PV. Pe PV am trecut la mentiuni ca n-am trecut pe culoare rosie si am martor un prieten aflat in masina mea... AM sanse de castig la contestatie sau ma las pagubas si sa invinuiesc hazardul in cazul meu?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:09, 19 Decembrie 2011
Faceti contestatie si se va stabili pe baza de probe.
Daca prietenul a vazut ca ati trecut pe galben ati avea sanse.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Politia trebuie sa dovedeasca ca ati intrat in intersectie pe culoarea rosie a semaforului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto - 30 zile - semafor rosu drlv85 drlv85 Salut, Ieri mi-a fost suspendat permisul auto la iesire din Iasi pentru 30 de zile si 120 Ron amenda in 48 de ore, pentru ceea ce scrie in PV trecere la ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis rebigam rebigam Buna dimineata, In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia ... (vezi toată discuția)