avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru clasa C
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru clasa C

Buna

problema mea este legata de un apometru clasa C. In apartamentul meu am doua apometre unul clasa C si unul clasa B . Administratorul de la asociatie la cel de clasa B aduga 10% la consumul inregistrat lunar , iar acum 2 luni am aflat ca si la cel clasaC aduga cei 10%. Dupa cate stiu eu la cel clasa C nu ar trebui adugati cei 10%. Asi dori sa ma lamuriti in aceasta problema si daca exista vreo lege privitor la aceste apometre . Tin sa precizez ca apometrul clasa C il am din anul 2004 si l am montat impreuna cu centrala termica pentru ca asa erau legile atunci asa mi s a impus , si timp de 10 ani mi s a calculat si eu am platit cei 10% ce au fost adaugati la apometrul clasa C. Astept raspunsul d tra. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irinoaia , utilizator 23:41, 2 Octombrie 2018
Oricum este suspect coeficientul comun aplicat la apometre clasa precizie diferita
Cum am spus pe nu ma intereseaza cat consuma pe mine ma doare de ce adauga cei 10% la acest apometru pentru care eu in 2004 am platit in jur de 110 ron nu stiu sigur exact poate chiar mai mult
Pentru ca asa ati stabilit intre dvs., dar ati lipsit nemotivat de la lectie, ori ati uitat.

Nu ati inteles nimic din ce v-am spus noi, va intereseaza de ce va pune 10%!
O sa aflati intr-o zi...
apometrul meu de clasa C cat si apometrul de clasa B au fost verificate metrologic si ultima data a fost in ianuarie 2015 si totul a fost ok . contorul de tip C este WEHRLE seria 05.24319. si administratorul dupa ce baga cei 10 % la fiecare locatar dupa asta adauga pierderile , daca sunt , .Deci regula lui este asa : la indexul transmis lunar se adauga cei 10% la fiecare locatar , acum eu nu cunosc ce tip de apometru au ceilalti locatari, dupa care daca avem piederi se calculeaza pierderile. Dupa cum m am informat aceasta este o HCL 80 /2002 din Galati dar in ea spune ca la apometrul de clasa A se adauga 15% iar la apometrul clasa B 10% ,nu spune nimic de apometrul clasa C , pentru ca la subsolul blocului sunt montate aceste apometre de clasa C de apa canal si pentru ca sunt sensibile sau adaugat aceste procente . Spun asta pentru ca este hotarare locala . Bun, in 2013 se adauga la aceasta hotarare,se adauga hotararea 527 din 11.12.2013, si care spune printre altele sa citez ca in hotarare: pentru apartamentele contorizate cantitatea de apa rece si apa menajera se va stabili pe baza citirii contorilor inviduali la care se adauga 10% in cazul contorilor de clasa B si 15% in cazul contorilor de clasa A . Nu se adauga nicio diferenta in cazul apartamentelor contorizate cu aparate de masura de clasa de precizie C.

Cred ca acum m am facut inteles si domnule Adam Grecu sa stiti ca am inteles ce ati spus si sper sa intelegeti si dumneavoastra ce am scris eu .
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Adriantot, moderator
@laurmarin,

Am inteles, nu-s greu de cap, dar felul cum dvs. prezentati lucrurile, m-au facut sa va raspund in acea maniera. Acum, daca v-ati interesat, vad ca explicati mai bine si daca continuati sa va informati, o sa deveniti expert...

Bun, ce puteti face acum: mergeti la as. prop. si discutati cu conducerea (intocmiti si o parte scrisa, in doua exemplare), spuneti-le pasul, puteti atasa si cele doua acte normative despre care faceti vorbire, vedeti ce hotarare s-a luat la asociatia dvs. bine ar fi sa va interesati si la alte asociatii din cartierul dvs. cum se procedeaza.

In conditiile in care detineti un apometru de clasa C, eu as renunta la celalalt contor, de clasa B, as trage o teava de dupa contorul de clasa C si as alimenta pe-acolo ce doriti sa consumati. S-ar putea sa va deranjeze acest lucru, dar un instalator priceput, ar face o opera de arta - va spun eu.
Deci in aceste conditii, as. prop. nu v-ar mai repartiza costuri cu pierderile/diferentele. Totusi, daca se sparge o teava pe la subsol, trebuie sa vi se reparizeze pierderi- probabil prop. pe CPI.
Intrebati la asociatie daca au aprobat un Regulament dupa care fac aceste repartizari. Nu stiu daca v-am mai spus, dar in partea dreapta a ecranului este o caseta cu Documente utile. Cautati la seciunea as. proprietari un astfel de regulament (asa de inspiratie), descarcati-l si apoi il prezentati conducerii.
Succes!

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat alina_valentina alina_valentina Buna seara, In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua. Pe perioada in care nu am locuit ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă ... giullianna giullianna Bună ziua! Cum procedez dacă suspectez că plătesc mai multă apă decât înregistrează apometrul radio? În evidența asociației de proprietari figurez ... (vezi toată discuția)