avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt, prelevare amprente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt, prelevare amprente

Buna ziua as avea si eu o intrebare
Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei iar ieri din intamplare chiar eu am gasit acel telefon aruncat intr-o alta cutie langa alte produse . M-am dus repede si am anutntat seful si i am aratat . el a luat cutia pt a o duce la politie sa ii ia amprentele si s-a gasit o amprenta pe telefon. Acuma ma gandesc ca e amprenta mea deoareca atunci gand l am gasit am atins telefonul din greseala ...Daca o sa se creada ca eu am luat acel telefon ..va rog sa mi spuneti ceva ca sunt putin panicat
Cel mai recent răspuns: andreit2 , utilizator 19:29, 24 Februarie 2015
Trebuia sa mergeti la politie insotit de un avocat, sa solicitati sa vi se ia amprentele, sa le compare si sa se faca carcetarea incidentului.
Daca nu aveti nicio vina, de ce sa recunoasteti furtul ? Daca recunoasteti riscati sa fiti concediat.
Politia poate a incercat doar sa rezolve un caz si sa aplaneze si conflictul.
da o sa urmeze si un test poligraf? sau care sunt etapele?
Este posibil sa ajung si in judecata? ma gandesc ca sunt putine probe si nu stiu dupa ce o sa-si dea seama . Eu zic toate astea din cauza ca stiu ca nu sunt vinovat si nu vreau sa ma acuze pe mine
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Vlad_88, utilizator
Facand recomandarea de a recunoaste, probabil ca politistul asteapta sa vada cum veti proceda.
Politistul este cel care hotaraste cum va proceda, dar avocatul dvs. poate cere ca anumite proceduri sa fie indeplinite.
Daca se va incheia dosar de cercetare, probabil, dupa caz, veti primi o amenda contraventionala. Este posibil sa se trimita dosarul la instanta, in functie si de pretentiile firmei.
Cred ca este bine sa va sfatuiti cu un avocat asupra demersurilor care se mai pot face. Puteti cere oferta de servicii (butonul verde din susul paginii) in Bursa de servicii Avocatnet.ro
Testul poligraf se face foarte rar mai ales ca rezultatul acestuia nu este proba irefutabila in stabilirea vinovatiei cuiva. In mod sigur politistii va considera principalul suspect socotind ca ati furat telefonul si apoi v-ati speriat si ati gasit o modalitate sa il returnati. Nu e nici o problema daca se gasesc amprentele dumneavoastra pe telefon. E firesc ca ele sa fie acolo atata timp cat l-ati gasit si l-ati atins. Nimeni nu va poate imputa nimic pentru faptul ca sunt amprentele dumneavoastra pe telefon in acest context. Daca gasea un coleg de-al dumneavoastra telefonul si se gaseau amprentele dumneavoastra atunci abia aveati o problema. Politistii incearca sa solutioneze cazul pentru ca sunt foarte incarcati cu lucruri mai serioase si prin modul care v-a fost sugerat ar scapa de problema. Puteti si dumneavoastra sa cereti un test poligraf sa va demonstrati nevinovatia daca asta va face sa fiti mai linistit. Deocamdata, chiar si cu amprenta dumneavoastra pe telefon, nu au suficiente probe ca sa va acuze.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
andreit2, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pentru furt teoeoo teoeoo salut sunt acuzat de furt fara probe poate sa imi faca politia ceva ca eu mai am un dosar penal pentru furt calificat si acuma ma acuza pe mine dar nu au ... (vezi toată discuția)
Acuzat de insusirea bunului gasit b67dec b67dec buna ziua , sunt sofer de taxi la o firma din capitala si in urma cu cateva luni am luat o clienta la comanda si dupa ce m-ia achitat cursa doamna respectiva ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere ! Martor Martor Buna ziua , intampin o problema in care am nevoie de niste sfaturi . Incep direct cu povestea ca mai apoi sa va spun cele intamplate : Intr-o zi am plecat sa ... (vezi toată discuția)