avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz dezvoltator?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz dezvoltator?

Am incheiat un atecontract cu un dezvoltator se apropie termenul de predare al apartamentului, dar acesta nu este bransat la curent electric. Mi-au spus ca bransarea la electrica o voi suporta eu, dar in atecontract srie: "...la data predarii,sa poata fi folosit in mod rezonabil integral..." ,nu vad cum as putea folosii apartamentul fara curent electric. Tot in antecontract mai scrie ca in 14 zile va trebuii sa fac contracte cu furnizorii locali de utilitati, cei care si pana la acea data erau furnizori(gaze,electrica,apa, telefonie, etc..
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: stef23426 , utilizator 16:28, 24 Februarie 2015
daca instalatia este facuta , aprobarile exista la final trebuiesc facute contractele la utilitati deoarece deocamdata nu sunteti proprietar si nu puteti incheia conracte pentru utilitat, acestea se fac individual pe fiecare apartament.
instalatia este facuta dar nu este pus contuarul. nu trebuia pus, bransat apartamentul, iar cand il vinde sa se faca transferul ?
o cunostinta a contractat la dezvoltator un apartament, printre alte clauze este specificat ca pe langa plata apartamentului cumparatorul trebuie sa ia in calcul taxele notariale, care vor fi la semnarea actului de vanzare cumparare, taxele de bransare la utilitati care vor fi contractate pe fiecare apartament in parte. In mod normal si logic nu poate semna dezvoltatorul in locul dumneavoastra un contract de furnizare energie , contract cu care dv. puteti fi sau nu deacord, transferul cum spuneti dumneavoastra nu se face asa usor, implica alt contuar, la schimbarea proprietarului unui imobil se schimba si contuarul si contractul . pentru a va lamuri mai bine, incercati sa sunati la furnizorul de energie si vedeti ce detalii va poate da.
Mult succes.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am trecut in antecontract ca eu trebuie sa suport taxele de bransare, de aici si ideea de abuz. Inteleg si ca trebuia schimbat contuarul, dar pana faceam eu contract cu electrica si pana ma bransau(40 de zile) aveam curent, iar ce consumam in acest timp plateam dezvoltatorului. Masina noua are si baterie si 2-3 l de combustibil, nu trebuie dusa pe platforma pana la peco sau service. Poate nu este dezvoltatorul de rea credinta, electrica pana la urma are monopol si este o institutie a statului... si cred ca asta spune totul despre ea.
O zi buna!
Vaintelg supararea, sper ca racordarea sa nu dureze 40zile si nu in ultimul ran
SA STAPANITI SANATOS noua locuinta, sa va aduca bucurii, belsug si evenimente frumoase.:::flowersblue:

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)
Refacturare bransare utilitati catre cumparator dana_iulia dana_iulia Buna ziua, De curand am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu rezidential din Brasov, prin programul prima casa. Asa cum prevede legea, la intocmirea ... (vezi toată discuția)
Apartament credit ipotecar. buna seara. as avea și eu nevoie ... NeluCumpanasu NeluCumpanasu Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu nevoie de ceva informații dacă se poate. Urmează sa achiziționez un apartament prin credit ... (vezi toată discuția)