avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa inlatur de la mostenire o sotie de care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa inlatur de la mostenire o sotie de care sunt despartit in fapt de 30 ani.

As vrea sa stiu cum pot sa inlatur de la mostenire o sotie de care sunt despartit in fapt de treizeci de ani si care nu vrea sa divortam. Pot face un testament in acest sens.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:59, 20 Februarie 2015
Daca sunteti despartit de atat timp, deschideti proces de divort si o sa se pronunte divortul si fara voia ei.
Nu se poate pronunta divortul daca sotia nu doreste?

Cred ca cel mai sigur ar fi sa divortati.
Dreptul de mostenire are ca temei calitatea de sotie in momentul decesului. Orice ati face, in situatia in care aceasta calitate va exista la data decesului dumneavoastra sotia are dreptul la cota legala sau, cel putin (daca lasati un testament), la rezerva succesorala.

Codul civil va ofera posibilitatea de a divorta chiar daca nu exista acordul celuilalt sot, ca urmare a separatiei in fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament in favoarea sotiei ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, As vrea sa stiu si eu o metoda buna prin care se poate lasa mostenire toata averea de catre sot, sotiei acestuia in urma decesului fara ca, copii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)