Acum ceva timp am fost amendat pt lipsa rovinieta.
Recent am primit de la executorul judecatoresc, impreuna cu incheierea de executare silita hotarata de catre instanta in care admite executarea asupra subsemnatului
In urma hotararii ICCJ, aceea ca procesul-verbal de constatare nu semnat de mana de catre agent, pv este nul.
Daca deja am incheierea de executare silita, mai pot cere anularea pv pt nulitate, in cazul in care acesta nu este semnat. Sau este cam tarziu?
Va multumesc,
Eu cred ca se poate face o contestatie la executare cu invocarea nulitatii absolute si o motivare tehnica despre regimul juridic al nulitatii absolute. M-as folosi si de 1249 Cod civil (daca e cazul, caci nu stiu data contraventiei) si as argumenta si pe invocarea ei ca o aparare si inadmisibilitatea acoperirii ei prin confirmare.
Totusi, in functie de suma amenzii si a cheltuielilor de executare, trebuie atentie, caci poate merita, poate nu merita sa faceti contestatie... financiar vorbind.
Utilizatorul nu a cotestat in instanta PV de contraventie, cum sa invoce acum nulitatea din moment ce a avut o cale procesuala specifica pentru desfiintarea lui pe care nu a urmat-o? Vorbim de conditiile de admisibilitatea a contestatiei la executare, parerea mea.
Este buna si varianta spusa de dummeavoastra, suma este de 500 ron. Sunt doua pv de contraventie. Din moment ce este nul absolut. Nu se poate invoca oricanda nulitatea generala?
Titlu executor nul
vasral
Se poate ridica pe calea contestatiei la executare, exceptia nulitatii absolute a titlului executor? Precizez ca ICCJ prin decizia nr.6/2015 a stabilit ca ... (vezi toată discuția)