Buna.am 23 de ani. Locuiesc in chirie in germania de aprox 5 luni la o pensiune inchisa de multi ani unde un batran este proprietar.am ajuns la un acord comun pentru 3 camere pentru un pret de 540 euro asta fiind pt minne si prietena mea si pt inca un cuplu.dintro camera am fct bucatarie improvizata.de cuplu plateam lunar 270 euro incluzand nebenkosten.problema e ca nu sa facut nici un contract de inchiriere .celalalt cuplu mutanduse in alta parte acum o luna nea lasat pe mine si prietena mea singuri si neavand nevoie de a3a camera am spus ca vrem sa pastram doar bucataria care o foloseam la comun si dormitorul.de la pretul de 270 euro nea crescut deodata imd dupa ce a plecat cuplul la 370 euro.nu mi se pare normal atat.intrebarea mea este daca eu voi parasi locuinta neplatind ultima luna cei 370 euro este vreo posibilitate de a avea probleme in caz ca proprietarul face plangere pt neplata? Sustin ca nu sa incheiat nici un contract.totul este la negru .va rog un sfat
Calculul proprietarului este relativ corect, daca 3 camere costau 540 Euro, asta insemna 180 Euro/camera. D-voastra folositi acum 2 camere deci 360 euro. Probabil daca ati renunta la camera transformata in bucatarie v-ar lasa la 180-200 Euro.
In alta ordine de idei, daca n-aveti decat intelegere verbala, probabil legal nu va poate obliga sa platiti acea restanta, ramane sa va intrebati doar constiinta si bunul simt daca va lasa sa faceti asta. Ar fi inca o dovada ca noi romanii "este porci".