avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie de functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie de functionare

Buna ziua,

ma confrunt cu o problema si caut o solutie, poate cineva ma poate indruma....

Am infiintat o agentie turistica de tip tur operator.Conform legislatiei in vigoare agentia de turism este orice unitate specializata, persoana juridica care organizeaza, ofera si vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora in calitate de intermediar intre prestatorul de servicii turistice (cazare, alimentatie publica, transport, tratament balnear, agrement etc) si consumatorul final. Agentia tur operatoare este "agentie de turism, avand ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestors direct sau prin intermediari" (Ordinul Autoritatii Nationale pentru Turism nr.65/2013).
Spatiul pentru care solicit acordul de functionare este intabulat ca si spatiu comercial. Cu toate acestea, Primaria din motive nedefinite imi incadreaza activitatea la "prestari servicii" si nu la " comercializare de servicii". Conform unei hotarari locale imi este solicitat acordul vecinilor pe motiv ca desi spatiul este intabulat ca si "spatiu comercial" activitatea mea este de prestari servicii. Aceata hotarare din 2011 spune asa" In ipoteza in care, spatiul in care urmeaza a se desfasura activitatea este notat in cartea funciara ca si spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta, sau daca din constructie aceasta are destinatia de spatiu comercial, nu este necesar acordul coproprietarilor cu parti comune indivize, cu exceptia activitatilor incadrate in codurile CAEN 5610- Restaurante, 5630-Baruri si alte activitati de servire a bauturilor, 9200 - activitati de jocuri de pariuri, precum si a activitatilor de productie sau prestari servicii, care prin activitatea desfasurata ar putea produce diconfort coproprietarilor cu parti comune indivize"
Mai mult, mi-au fost solicitate semnaturi ale unor persoane care nu locuiesc in imobilul respectiv unele dintre acestea fiind decedate in urma cu 20 de ani, cu 10 ani...pe motiv ca apar ca si platitori de impozit pana anul trecut (2014).
Dupa cum inteleg eu, cel mult activitatea pe care intentionez sa o desfasor ar putea fi integrata cel mult partial la activitati de productie.Intrucat, productia serviciilor se realizeaza prin incheiere de contracte de colaborare, nu inteleg unde ar fi productia care produce disconfort vecinilor....si in concluzie nu inteleg pentru ce imi sunt solicitate acordurile coproprietarilor...
mai mult, am solicitat si o autorizatie din partea Agentiei de Protectie a Mediului, solicitare in urma caruia detin u raspuns oficial referitor la faptul ca activitatea pe care o desfasor nu face obiectul unei autorizari din punct de vedere al poluarii de nici un fel (nici macar fonice).
In conditiile in care nu se recunoaste statutul de comerciant ce urmeaza?Imi va fi solicitata schimbarea destinatiei din spatiu comercial in spatiu birouri? (retoric)
V-as ruga, daca aveti cunostinta de cazuri asemanatoare, si puteti sa ma ghidati spre o cale legala de a rezolva aceasta problema.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Factura sau bon fiscal? MihaiEmil2 MihaiEmil2 Sunt ghid turistic si mi-am infiintat un PFA cu cod caen 7990. Cum trebuie sa procedez cu clientii persoane fizice? Este nevoie de bon fiscal sau e suficienta ... (vezi toată discuția)
Tva firma de turism serbananca2000 serbananca2000 Cum ne inregistram in decontul de tva la o firma de turism (care se incadreaza la art.152 din codul fiscal) si al carui furnizor de servicii turistice este din ... (vezi toată discuția)
Intermediere turism medical - cod caen alexandrapatache alexandrapatache Pe codul caen 7490 de poate infiinta o firma care sa desfasoare activitati de consultanta si intermediere in turism medical ? Stiu ca legislatia permite ... (vezi toată discuția)