schimbarea de functie retroactiva la un an de zile de la semnarea unui cim-ului, printr-un act aditional este posibil? se schimba functia din economist in contabil , act aditional se intocmeste la un an de zile, dar cu efect retroactiv, in codul muncii nu este prevazut nimic.
Stati asa- nu prea inteleg?! Dvs sunteti salariatul in cauza? Si daca vorbim despre un aditional la CIM care modifica postul dvs, l-ati semnat? Nu deduc de nicaieri ca l-ati semnat dvs. Daca l-au inregistrat la ITM, chiar cu riscul de a fi amendati pentru nedepunerea in termen, fara semnatura dvs (sau cu alta semnatura), atunci intram intr-o arie mai "penala".
eu l-am semnat in 2006, dar in momentul semnarii nu vazusem ca data schimbarii functiei este din 2005, retroactiva. nu am observat data din 2005 pe act care era la obiectul actului scrisa, am vazut mai tarziu. deci schimbarea era din 2005 si nu din 2006 cum era normal.
Actul este perfect valabil, chiar daca a fost emis in 2006 . Termenul de depunere al unui asemenea act este de 5 zile de la data emiterii lui ... Intr-adevar, este discutabil care sunt efectele juridice ale unui asemenea act, intrucat el face o modificare retroactiva cu un an in urma.
imi spui te rog din codul muncii care este articolul in care se poate schimba functia retroactiv? daca poti te rog si sa argumentezi, cred ca sunt legi, iar daca le cunoastem se pot si mentiona,in asemenea cazuri cred ca legea decide.
mai jos eu nu vad la modificarea cimului sa fie mentionata schimbarea functiei retroactive, presupun ca daca nu e mentionat, nu se poate face.
cred ca nu ne trebuie sa avem studii de specialitate sa citim un cod, si sa vedem care sunt art care fac legea pt fiecare speta.
Art. 41. - (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
multumesc pt suport
si mai o mentiune, de ce mereu se raspunde subiectiv, pareri care nu au nici un suport legal, nici un cod sau art, sau lege, eu eram sigur ca cei care raspund dau si argumnete, ca daca doar ne dam parerea nu ajungem nici unde.
daca avem anumite specializari de ce nu se raspunde intr-un mod profesional si nu formal, mereu formal, e pierdere de timp pt cei care raspund doar subiectiv si nu obiectiv.