avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firma de contabilitate poate sa fie si cenzorul Asoc. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firma de contabilitate poate sa fie si cenzorul Asoc. de prop?

Buna seara,
Ca presedinte de bloc am angajat o firma de contabilitate pentru servicii de management fianciar si servicii contabile, inclusiv intocmirea listei de intretinere si incasarea intretinerii, Codul CAEN pt cine cunoaste este 6920.
Intrebarea este : aceasta firma prin reprezentantul legal poate sa fie si cenzorul asociatiei avand in vedere ca deja este sub contract de prestari servicii cu noi ca si asociatie?
In codul caen este specificat si cenzoratul dar vreau sa stiu daca este legal?
Cel mai recent răspuns: MariusGheorghe , utilizator 21:57, 22 Februarie 2015
Nu, cenzoratul trebuie facut de o persoana fizica sau juridica care nu are de-a face cu firma. Controleaza prestatia firmei.

Firma se poate ocupa si de cenzorat, dar nu in cazul dv.
Aceasta firma nu poate centra, sa dea cu capul si sa apere si golul, adica ea se verifica pe ea.
Un om al firmei face actele si tot el se verifica?
Ei ca sa va ia cat mai multi bani sunt capabili sa faca si treaba presedintelui!
Este un caz tipic de conflict de interese.
Poate fi, in cel mai rau caz, daca asociatia este de acord, un control financiar intern (CFI), efectuat de o alta persoana din cadrul acelei firme.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Am inteles..va multumesc pentru raspunuri si clarificari pe aceasta tema.Concluzia e ca trebuie sa gasesc un cenzor aparte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pentru firma ce va desfasura activitate de contabilitate pentru asociatia de proprietari Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! As vrea sa ma lamuriti, daca se poate sa infiintez o societate cu cod de activitate CAEN 7022 \\"Activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Cod caen consultanta robertdrilea robertdrilea Ce cod caen se poate alege pentru consultanta si asistenta in management si in evidenta contabila? Este nevoie de autorizare CECCAR? Precizez ca firma nu ... (vezi toată discuția)
Revisal violeta54 violeta54 Buna seara Firma de evidenta contabila poate sa faca contract de prestari servicii cu alte societati ptr. depunere REVISAL. Am o angajata care este Inspector ... (vezi toată discuția)