avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate cu act de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate cu act de mana

In urma cu 40 de ani o casa si 10 ari din totalul de 17 ari au fost vanduti cu chitanta de mana.In 2002 s-a eliberat titlul de proprietate pentru casa si cei 10 ari.Restul de 7 ari au fost folositi fara intrerupere pana astazi de noul proprietar..In urma cu doi ani am cumparat casa si suprafata din noul act de proprietate si am platit fara act si cei 7 ari care au continuat sa fie inscrisi in registrul agricol pe numele a 3 mostenitori,altii decat de la cine am cumparat.Intreg pamantul era salbaticit si nelucrat multa vreme in momentul cand am cumparat.Intreaga suprafata am cultivat pomi si vie.
Acuma unul din mostenitori vrea cei 7 ari .
Va rog sa imi spuneti daca ma incadrez in vreo lege prin care sa pot stapani cei 7 ari,Sunt dispus chiar sa ii mai platesc o data .Gradina e comuna si neingradita separat.Multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
valentinainna, utilizator
Cel mai recent răspuns: valentinainna , utilizator 08:58, 18 Aprilie 2015
nu este un caz simplu. daca ati fost de buna credinta se poate rezolva in instanta.
E si mai complicat,ca cel ce mi-a vandut a murit.Ajuta declaratiile vecinilor ca primul dintre proprietari nu a stapanit acel teren-adica nu l-a cultivat,inprejmuit-timp de 40 de ani?
Adica cele doua terenuri au fost 40 de ani ca unul si nu l-a revendicat nimeni

Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
valentinainna, utilizator
in nici un caz. dar exista solutii pe care cu siguranta un specialist vi le poate gasi la cazul in speta
Aveti nevoie de o hotarire judecatoreasca care sa tina loc de act de vizare-cumparare.Chiar daca a murit vinzatorul chemati mostenitorii in judecata.Actul sub semnatura privata reprezinta un inceput de dovada scrisa care poate fi dovedit cu martori , expertiza grafologica sau verificare de scripte, recunoastere etc.Fiind o speta mai complexa ar fi indicat sa aveti avocat.

In urma cu 40 de ani o casa si 10 ari din totalul de 17 ari au fost vanduti cu chitanta de mana.In 2002 s-a eliberat titlul de proprietate pentru casa si cei 10 ari.Restul de 7 ari au fost folositi fara intrerupere pana astazi de noul proprietar..In urma cu doi ani am cumparat casa si suprafata din noul act de proprietate si am platit fara act si cei 7 ari care au continuat sa fie inscrisi in registrul agricol pe numele a 3 mostenitori,altii decat de la cine am cumparat


Buna ziua,

1. In urma cu 40 de ani, cui a fost vanduta casa? Dvs. sau unui tert de la care dvs. ati cumparat acum doi ani?
2. Titlul de proprietate pe numele cui a fost eliberat? Proprietarului de acum 40 de ani sau tertului de la care ati cumparat dvs.?
3. Cei 7 ari au fost folositi numai de dvs. si autorii dvs. inca de acum 40 de ani?
4. Cine a platit impozitele pentru cei 7 ari?
5. Gradina comuna se refera la suprafata dvs. de 10 ari + cei 7 ari?


Din mesajul dvs. eu inteleg ca ati cumparat initial pe chitanta de mana, ca acum doi ani ati facut actele in forma autentica pentru suprafata din titlu si ca ati dori sa aveti acte si pentru cealalta suprafata.

Este posibil sa obtineti un drept de proprietate prin uzucapiune asupra celor 7 ari daca au fost folositi doar de dvs. si de autorii dvs.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Diana Petrache, Avocat

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi intabulez terenul cumparat odata cu casa ? spiridus spiridus Buna ziua, Acum 7 ani, am cumparat impreuna cu sotul meu o casa, care avea un teren de 15-20 mp, insa cand am mers la notar sa intabulam casa, din CF au ... (vezi toată discuția)