Buna ziua!
Ce parere aveti? Cand se incepe o executare silita, executorul judecatoresc are in vedere bunurile pe care i le indica creditorul sau bunurile care ar avea sansele cele mai mari sa fie vandute.
Intreb acest lucru intrucat cunosc un caz in care creditorul urmareste ceva anume si nu cred ca va accepta ca executorul judecatoresc sa puna in executare anumite bunuri care ar putea sa fie vandute ce-i drept intr-un interval de timp un pic mai mare.
@ilie....
Multumesc ca m-ati corectat... dar fara argumente...numai pe vorbe....
Ca sa fie indreptarea deplina si sa foloseasca si altora, va rog sa indicati textul de lege/og/oug/etc pe care va sustineti afirmatia!
Ca sa va fie mai usor, va indic unde sa cautati : cartea a V-a, titlul I, capitolul I din ncpc.
Cu stima,
[ editat]Goe, nu înțeleg aroganța [editat] pe care o afișați. Pe ce vă bazați această aroganță? Doar pe faptul că ați reușit să identificați pe goagle partea despre executare silită, din NCPC?
HINT Ș Încercați data viitoare să o și lecturați!
Era suficient să vă opriți la primul articol din partea de executare, art. 622, mai exact la alineatul 3. El spune că executarea silită are loc în oricare din formele prevăzute de lege simultan sau succesiv.
Este clar că există posibilitatea ca un creditor interesat de un anume bun să ceară executarea silită a acelui bun, iar legea permite asta. [editat]
[editat] asta am zis si eu, creditorul poate, legea permite, dar executorul nu este obligat, nici de lege si cu atat mai putin de creditor.
Va indic sa cititi art 630, acesta va va lamuri.
[editat]
Tertio - faceți un efort și mai citiți o dată întrebarea inițială. O să vedeți că răspunsurile dvs. nu au decât o vagă legătură cu subiectul. Nimeni în afară de dvs nu vorbește despre o înțelegere între creditor și debitor, aș zice că dimpotrivă e o speță în care nu se înțeleg.
Quarto - Rămîne cum am stabilit. Creditorul poate cere executarea silită a unui anume bun, doar a acelui bun.
Quinto - Pentru a vă da și satisfacție, pentru că sunt un elegant :innocent:, voi fi de acord că, ipotetic, executorul ar putea să nu dea curs cererii creditorului.Însă creditorul are calea unei contestații la executare împotriva refuzului executorului de a efectua un act de executare. În final, tot cum am stabilit rămâne.