avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri comune in urma divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri comune in urma divortului

In urma partajului 90% din apartamentul in care am locuit cu fosta sotie imi revine mie. As dori sa o las sa locuiasca acolo cu copilul, dar sa nu ii las drept de proprietate, intrucat mi-e teama ca il vinde. Apartamentul este ipotecat la banca (cumparat cu credit) si nu mai este mult de plata. Exista vreo modalitate prin care sa ii las drept de proprietate fara drept de instrainare al apartamentului? Mentionez faptul ca partajul inca nu s-a incheiat si as dori sa fac o tranzactie in sensul mentionat care sa fie consfintita prin hotarare judecatoreasca.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 13:36, 27 Februarie 2015
da exista. specificati in tranzactie
Pana la urma vreti s-o lasati sa locuiasca sau ii dati drept de proprietate ?
Nu vrea sa locuiasca daca nu ii las drept de proprietate. Prefera sa se mute la 50 km de Bucuresti si sa faca naveta zilnic. Ar trebui sa o las, la cat este de iresponsabila, dar ma gandesc la copil, nu are nicio vina ca are o mama asa ca fosta mea sotie. Pe de alta parte, ahtiata cum o stiu dupa bani, mi-e teama ca va vinde apartamentul si va toca banii. Despre asta este vorba. Ma gandesc cum sa fac mai bine pentru copil.
Nu drept de proprietate, dar alte variante exista, Vorbiti cu avocatul din dosar, sigur va poate propune cateva variante.
Trebuie sa fiti atent la tot: termen, cum iesiti totusi din indiviziune, sulta, termen de plata etc.
Totusi, cum stiti ca va revine 90% daca nu s-a incheiat partajul?
Puteți sa ii dati drept de proprietate copilului. Partea dvs sa i-o donați lui după partaj.

Alte discuții în legătură

Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)