In urma partajului 90% din apartamentul in care am locuit cu fosta sotie imi revine mie. As dori sa o las sa locuiasca acolo cu copilul, dar sa nu ii las drept de proprietate, intrucat mi-e teama ca il vinde. Apartamentul este ipotecat la banca (cumparat cu credit) si nu mai este mult de plata. Exista vreo modalitate prin care sa ii las drept de proprietate fara drept de instrainare al apartamentului? Mentionez faptul ca partajul inca nu s-a incheiat si as dori sa fac o tranzactie in sensul mentionat care sa fie consfintita prin hotarare judecatoreasca.
Multumesc anticipat.
Am avut pe forum cândva un tata care la vremea partajului, ii lăsase mamei casa pt copil ( nu a încasat sulta cuvenita, a declarat ca a primit-o.. asa ceva) , iar peste ani, nu s-a mai înțeles cu copilul și la 22 de ani ai fetei a dat-o afara, s-a dus la tata și plăteau chirie.
Subiectul era deschis de tata cu întrebarea dacă mai poate repara ceva, intenția lui inițială fiind de a beneficia copilul.
Interdicția e cea mai simplă variantă, doar că nu se poate face fără termen. Deci dacă i se dă proprietatea, mai devreme sau mai târziu tot va putea vinde.
Ai dreptate, de aia ziceam ca trebuie vazuta situatia, cati ani are copilul, cam ce va face cand va fi mare, daca are intentie sa i-l doneze etc. etc.
Mai e proprietatea in diversele ei modalitati... rezolubila, anulabila... etc. Trebuie vazut, calculat, asumat, inteles, negociat.
Prima data hotarati-va ce vreti sa faceti.In primul mesaj scrieti ca nu vreti sa-i lasati drept de proprietate apoi in fraza urmatoare ziceti ca ati vrea s-o improprietariti dar fara sa poata vinde.Eu cred ca va lasati manipulat de fosta sotie .Treaba ei daca nu vrea sa stea fara sa fie proprietar.Va pune la incercare, nu cred ca prefera sa stea in chirie la 50 km.Daca vreti s-o faceti proprietar puteti in instanta sa va intelegeti cat % vreti sa-i dati fostei sotii E simplu.Treaba asta puteati s-o faceti la notar si ieseati mult mai ieftin.