avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare sau schimb produs cumparat din magazin
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare sau schimb produs cumparat din magazin

Buna Ziua!
Intampin urmatoarea problema: ieri am achizitionat un telefon mobil pt un angajat dintr-unul din magazinele Altex. Am ajuns acasa, l-am incarcat si am inceput sa il configurez. Am realizat ca in 2 ore maxim s-a descarcat. Am crezut ca trebuie formatata bateria. Am facut procedura de formatare toate treburile. Constat ca tot atat tine bateria.
Am luat legatura cu reprezentantii lor si mi-au spus ca ei nu il primesc retur. Eu am zis ca vreau sa il dau retur si sa achizitionez un alt telefon ...chiar la un pret mai mare.
Ce pot face pt a-mi rezolva probelma. Nu as vrea sa raman cu banii dati aiurea pe un telefon care nu se poate utiliza. Daca il trimit la service va dura f mult. Am nevoie de telefon. Nu l-am luat ca sa-l trimit in service...

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:52, 24 Februarie 2015
Pe contractul incheiat intre tine si firma Altex scrie clar, ca ai 15 zile (minim) la dispozitie sa returnezi produsul indiferent de motive. Este o lege a statului roman, nu a firmei ALTEX.
Am inteles. Dar nu mi-au oferit un contract. Am bonul si factura. Imi puteti comunica temeiul legal va rog. In seara asta ma duc sa discut cu directorul de magazin si as vrea sa ma duc pregatit. Va multumesc.
Flaviu_H a scris:

Pe contractul incheiat intre tine si firma Altex scrie clar, ca ai 15 zile (minim) la dispozitie sa returnezi produsul indiferent de motive. Este o lege a statului roman, nu a firmei ALTEX.



Puteti argumenta ? N-ar fi rau sa postati si legea la care faceti referire.

Poate fi o lipsa de conformitate, cautati la caracteristici sa vedeti ce scrie despre baterie insa
ati scris:

Intampin urmatoarea problema: ieri am achizitionat un telefon mobil pt un angajat dintr-unul din magazinele Altex.

L-ati cumparat pe firma? Daca da, ANPC nu va ajuta.

Noi il asteptam pe Flaviu_H sa vedem despre ce lege vorbeste, dumneavoastra nu-l asteptati ca n-are rost. 15 zile de retur sau ce-o fi vrut sa spuna este termenul de returnare fara motiv a cumparaturilor online facute de persoanele fizice.
Da. Era cumparat pe firma. Dar am rezolvat situatia. Le-am facut notificare. Nu trecusera nici 24 de ore. La 30 de minute de la primirea notificarii m-au sunat si mi-au comunicat ca ma asteapta sa schimb produsul sau sa-mi restituie suma. Va multumesc pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am fost la altex sa cumpar un laptop, din pacate cel ... Phillip R Phillip R Buna ziua! Am fost la Altex sa cumpar un laptop, din pacate cel dorit (prezent la raft) era ultimul de pe stocul retelei de magazine. Neavand posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Retur produs Pavely Pavely Bună seara, am luat un telefon din magazin altex, a doua zi am mers ptr a face retur din motivul ca nu sant mulțumită de produs am făcut cerere de retur ... (vezi toată discuția)
Restituire suma retur magazin de electrocasnice Mihai1488 Mihai1488 Buna ziua, Am urmatoarea problema. Pe data de 18.03.2020 am restituit o comanda plasata online intr-un magazin fizic Altex, suma fiind restituita pe loc ... (vezi toată discuția)