avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat

buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca buletinul de romania este expirat certificatul de nastere pierdut..urmeaza sa merg in romania pentru a rezolva aceasta situatie,dar problema este. urmatoarea;mama mea locuieste cu chirie intr-un apartament problema este ca nu are contract de incchiriere,pt ca propietarul nu vrea sa ii faca,iar mama mea are buletin provizoriu fara adresa,intrebarea mea este as putea sa imi fac si eu buletin provizoriu fara adresa si apoi pasaport..?certificatul de nastere il pot scoate in 3 zile,nu ar fi o problema..cel mai mult ma intereseza sa pot iesi din nou din tara,deoarece chiar nu am la cine apela pentru a ma lua in spatiu..si cam cat timp dureaza;;va multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
ramoducu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramoducu , utilizator 19:15, 1 Martie 2015
Da, puteti. Solicitati o carte de identitate provizorie-CIP, apoi certif. de nastere, dupa care pasaportul. Carte de identitate -buletin-nu puteti obtine decat daca gasiti pe cineva sa va ia in spatiu. Oricum nu aveti nevoie din moment ce doriti sa parasiti tara cat mai repede.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
va multumesc pentru raspuns,cred ca am precizat ca nu am adresa in romania,deci pot face o CIP si fara adresa,si apoi pasaport...la ambasada as putea sa solicit o procura prin care mama mea ar putea sa imi faca toate aceste acte?sau este mai bine sa merg eu?si daca as merge eu in tara toate actele ar dura foarte mult?


Nu poate rezolva mama.

Solutia e, in aceasta ordine:
- cartea provizorie de la ultimul loc de domiciliu - dureaza 1 - 2 zile
- certificat de nastere de la Starea civila de la locul nasterii, daca nu v-ati nascut in localitatea unde ati avut domiciliul (il primiti in aceeasi zi sau foarte repede)
- pasaportul, insa cel care e valabil 5 ani nu il puteti obtine mai repede de 10-14 zile. Doar pasaportul temporar (valabil 1 an) se elibereaza in aceeasi zi.

va multumesc pentru raspuns,sper sa se rezolve...eu sunt inscrisa aici in strainatate la comuna[primarie),si am acte care dovedesc domicilul meu aici,ma gandesc ca asta m-ar ajuta cand merg in romania sa rezolv cu actele....mama mea are carte provizorie si din cate mi-a spus,i la eliberat in 2 saptamani
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
ramoducu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat mariogabi mariogabi am o mica problema va rog sa ma ajutati,am buletinul si passaportul expirat,locuesc in grecia cu familiea de mai bine de 15 ani.problema este ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)