avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Formular S1
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Formular S1

Buna ziua !

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am casatorit de curand si am fost la Skatteverket ...pentru a depune actele pentru dreptul de sedere... personal nummer..dar ei mi-au cerut S1..nu conteaza certificatul de casatorie...

Mentionez faptul ca sotul meu este cetatean suedez si de asemenea eu detin noul card national de sanatate din Romania. Ma inteb daca acest card nu poate inlocui S1...si daca nu...este obligatoriu ca eu sa ma prezint personal in Romania si sa depun cerere la Casa de asigurari de sanatate?


Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 1 Martie 2015
Formularul S1 se elibereaza la cererea solicitantului de catre Casa judeteana de Asigurari de Sanatate din Romania pentru ca acesta, impreuna cu membrii familiei sale sa beneficieze de prestatiile in natura de asigurare de boala sau maternitate in tarile membre UE .

Formularul S1- Documentul portabil S1 va fi emis in locul formularelor E106, E109, E120 si E121,
In acest sens, trebuie sa va adresati Casei de Asigurari de Sanatate in raza careia aveti domiciliul in tara.

Formularul S1 se elibereaza la cererea solicitantului de catre Casa judeteana de Asigurari de Sanatate din Romania pentru ca acesta, impreuna cu membrii familiei sale sa beneficieze de prestatiile in natura de asigurare de boala sau maternitate intr-un stat membru UE

Conform reglementarilor europene , beneficiar poate fi un lucrator, un somer sau un student Acestia trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi : copie de pe cartea de identitate sau de pe certificatul de nastere; dovada resedintei in statul respectiv .

Pentru persoanele care nu pot face dovada resedintei anterior plecarii, se pot lua in considerare contractul de munca, documentul de detasare, ordinul emis de ministru sau orice document care face dovada sederii obisnuite pe teritoriul Italiei, iar in cazul studentului dovada ca urmeaza o forma de invatamant in statul de resedinta, dovada ca solicitantul nu este asigurat potrivit legislatiei statului de resedinta.


Luati legatura cu CAS si vedeti daca va pot trimite formularul prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am si eu o intrebare cum pot obtine si eu formularul ... Elena Vlad Elena Vlad Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu formularul S1, nu am venituri si urmeaza sa ma stabilesc in Franta si imi este necesar si ce ... (vezi toată discuția)
Formularul e 109 costin alina costin alina Eu si familia mea(sot si copil) urmeaza sa locuim intr-o tara din UE iar pentru a ne inregistra in acest stat acestia au cerut unul din formularele europene ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Georgeta 895 Georgeta 895 Bună seara mă numesc Ștefan Petrisor și vreau pentru mama mea Ștefan Eleonora formularul s1 și vreau sa știu ce acte trebuiesc și cit durează pentru a ... (vezi toată discuția)