avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara, am si eu o intrebare Cum pot obtine si eu formularul ...

Buna seara, am si eu o intrebare
Cum pot obtine si eu formularul S1, nu am venituri si urmeaza sa ma stabilesc in Franta si imi este necesar si ce documente imi trebuiesc?
Va multumesc cu respect. Elena
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 24 Iulie 2021
Formularul S1- Documentul portabil S1 va fi emis in locul formularelor E106, E109, E120 si E121,
In acest sens, trebuie sa va adresati Casei de Asigurari de Sanatate in raza careia aveti domiciliul in tara.

Formularul S1 se elibereaza la cererea solicitantului de catre Casa judeteana de Asigurari de Sanatate din Romania pentru ca acesta, impreuna cu membrii familiei sale sa beneficieze de prestatiile in natura de asigurare de boala sau maternitate intr-un stat membru UE.

Conform reglementarilor europene, beneficiarul formularului S1 trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi : copie de pe cartea de identitate sau de pe certificatul de nastere; dovada resedintei in statul membru UE.

Pentru persoanele care nu pot face dovada resedintei anterior plecarii, se pot lua in considerare contractul de munca, documentul de detasare, ordinul emis de ministru sau orice document care face dovada sederii obisnuite pe teritoriul statului UE, iar in cazul studentului dovada ca urmeaza o forma de invatamant in statul de resedinta, dovada ca solicitantul nu este asigurat potrivit legislatiei statului de resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular s1 Adam05 Adam05 Buna ziua ! Rugamintea mea este sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu ce pasi sa urmez pentru a avea acest formular S1 pentru stabilirea in Suedia.M-am ... (vezi toată discuția)
Formular s1 Georgeta 895 Georgeta 895 Bună seara mă numesc Ștefan Petrisor și vreau pentru mama mea Ștefan Eleonora formularul s1 și vreau sa știu ce acte trebuiesc și cit durează pentru a ... (vezi toată discuția)
Formularul e 109 costin alina costin alina Eu si familia mea(sot si copil) urmeaza sa locuim intr-o tara din UE iar pentru a ne inregistra in acest stat acestia au cerut unul din formularele europene ... (vezi toată discuția)