avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua! mi-am dat demisia in urma cu 10 zile, vreau sa stiu daca in momentul cand plec ar trebuii ca firma sa imi dea drepturile salariale din urma( am de luat salariul pe trei luni - decembrie, ianuarie, februarie).
Cel mai recent răspuns: petricaa , utilizator 14:47, 23 Februarie 2015
Angajatorul are obligatia de a va achita toate drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m.

Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca. Astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de ... ale lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz.cum se face lichidarea la zi? bc08fal bc08fal Sunt angajat la o firma de paza si protectie ca sofer.vreau sa-mi dau demisia.aceasta o sa includa si zilele de preaviz,dar cum fac sa obtin lichidarea la ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale la incheiere preaviz ovi31diu ovi31diu Ma intereseaza cum se platesc drepturile salariale (zile lucrate+CO)-conform legislatiei-la terminarea preavizului sau conform datelor de plata ale salariului ... (vezi toată discuția)
Plata concediu viopas14 viopas14 Buna ziua, V a rog sa-mi spuneti in cat timp este obligat angajatorul sa-mi plateasca zilele de concediu neuzate, la incetarea raporturilor de munca, conf CM ... (vezi toată discuția)