avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit franci elvetieni, divort
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit franci elvetieni, divort

Buna ziua!
am si eu o intrebare: am o prietena casatorita care are credit pentru un apartament cu 2 camere in franci elvetieni.. si a auzit ca daca divorteaza... si va ramane ea cu casa si cu fetita.. va mai plati doar un sfert din salariul ei, daca el pleaca... este adevarat? sau ce anume trebuie sa faca pentru a plati mai putin in caz de divort?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:22, 7 Martie 2015
N-are nicio legatura divortul cu creditul. Ratele trebuie platite asa cum a semnat, la data scadenta.
Cine i-a zis.. nu i-a zis bine.
Nici nu cred ca renteaza sa pastreze ea casa, sa ceara la partaj s-o ia fostul sot.
Daca ratele nu se platesc si ajung la executare silita, dupa ce se vinde casa, ambii raman datori in solidar, i se va retine fiecaruia din salariu cate 1/3.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Va multumesc frumos pentru raspuns!... as dori sa va mai intreb... cum ar putea iesi atunci din situatia asta, sa poata divorta... si daca nu mai pastreaza casa... o da bancii cum sa faca sa nu mai plateasca nimic dupa... Ea doreste sa divorteze, dar nu poate fiindca nu stie cum sa rezolve cu casa, nu-si mai poate permite sa plateasca nici in 2 dar sa ramana singura.. nici atat.
sau cum sa faca macar sa obtina o rata mai mica... Auzise ceva de o lege... pentru cei cu credite in franci elvetieni...cum ca daca ar da bancii casa ... nu ar mai trebui sa plateasca mai departe nimic, cunoasteti vreo lege asa?
Multumesc!
Deocamdata nu exista o astfel de lege.
Divortul nu are legatura cu partajul.
Sa discute su sotul ei, poate vrea el casa, sa ramana in ea si sa plateasca.
multumesc inca o data pentru raspuns... el nu doreste sa ramana cu casa...fiindca nici el nu-si permite sa dea si pensie alimentara si sa plateasca si 2000 de lei rata la banca, iar ea nu isi permite singura cu un copil sa plateasca o rata de 2000 de lei pe luna... ce alte solutii ar mai putea fi? se gandea la un moment dat sa inchirieze si sa mai ramana sa plateasca doar 1000 de lei totusi.. parca nu ar vrea sa faca asta, nu are incredere in chiriasi..... este disperata nu stie ce sa faca..
Multumesc!
Cat ar valora casa si cat ar mai fi de platit la banca ?
Trebuie sa isi faca ceva socoteli, daca renteaza s-o mai pastreze sau nu.
Daca niciunul nu se incadreaza cu salariul, banca nu va fi de acord ca ratele sa fie preluate de unul din ei. Asa ca ori platesc ambii in continuare si fac partajul dupa ce achita, oari cauta cumparator pt casa, cineva sa preia casa si ratele practic.
Nu e o idee rea nici cu inchiriatul, insa na, ea sa stea in afara casei vreo 20 de ani sau cat mai are de platit si sa plateasca rate de 1000 de lei atatia ani.. nu stiu daca renteaza.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecat/divort MariusMK MariusMK Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: eu si sotia mea am luat in anul 2007 in timpul casniciei un credit ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil achizitionat prin credit ipotecar vio2014 vio2014 In 2008, X si Y, necasatoriti, achizitioneaza impreuna o garsoniera, in cote egale de 1/2. In vederea achizitiei, ambii au contractat cate un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Faliment in caz de ipoteca rang ii luminigeorgia luminigeorgia buna ziua. va descriu o problema mai delicata in speranta ca voi afla niste informatii utile. in 2008 am luat un apartament cu credit ipotecar (banca1). in ... (vezi toată discuția)