avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit franci elvetieni, divort
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit franci elvetieni, divort

Buna ziua!
am si eu o intrebare: am o prietena casatorita care are credit pentru un apartament cu 2 camere in franci elvetieni.. si a auzit ca daca divorteaza... si va ramane ea cu casa si cu fetita.. va mai plati doar un sfert din salariul ei, daca el pleaca... este adevarat? sau ce anume trebuie sa faca pentru a plati mai putin in caz de divort?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:22, 7 Martie 2015
Daca nu mai aveti nimic altceva in proprietate, masina sau alte case, apartamente, anuntati ca nu mai puteti plati. Daca aveti salarii va vor poprii 1/3 din el. Daca nu aveti, nu au ce sa va mai ia. Daca aveti venituri printr-un SRL nu va pot poprii acel venit. Dupa 3 ani se prescrie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
GermanAlex, utilizator
Adica un sfat antibanca .Din pacate fara un venit nu se poate.
Daca anunta incapacitatea de plata , intra 1/3 pana la stingerea datoriei .
O alta varianta ar fi cea cu chiria ,incredere nu poti sa ai in necunoscuti dar exista alte mecanisme de control (nu merge totul pe incredere) .Se poate sfatui cu cei care au in chirie case - despre ce si cum se face pt a fi in siguranta si ce chichite trebuie stipulate in contractul de inchiriere , declaratii ,recuperari ,etc).
Si sa priveasca lucrurile mai optimist , dupa ceva ani va ramane cu o casa pt fetita dansei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecat/divort MariusMK MariusMK Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: eu si sotia mea am luat in anul 2007 in timpul casniciei un credit ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil achizitionat prin credit ipotecar vio2014 vio2014 In 2008, X si Y, necasatoriti, achizitioneaza impreuna o garsoniera, in cote egale de 1/2. In vederea achizitiei, ambii au contractat cate un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Faliment in caz de ipoteca rang ii luminigeorgia luminigeorgia buna ziua. va descriu o problema mai delicata in speranta ca voi afla niste informatii utile. in 2008 am luat un apartament cu credit ipotecar (banca1). in ... (vezi toată discuția)