avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie de renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie de renuntare la succesiune

Buna ziua la toata lumea!
Si va rog sa ma iertati ca va tormentez cu atatea intrebari, dar nu stiu ce se intampla in viata mea ca ma napadesc necazurile din toate partile... acum a mai aparut ceva, v-am mai scris despre acest lucru dar au aparut noutati:
Reiau:
Mama are un frate si o sora. In 1968 a murit bunicul lor dinspre tata iar in 1974 bunica. In 1968, cand s-a facut succesiunea dupa bunic, au renuntat la succesiune fiul(tatal mamei mele) si odata cu el fratele si sora mamei, ca nepoti de fiu, ramanind mostenitoare mama si bunica ei(ca sotie supravietuitoare). In 1974 cand moare bunica, din nou renunta toti si ramane mama cu cota de 1/1. Acum suntem in proces, mama ca parata, sora ei nerecunoscand ca a dat aceste declaratii de renuntare si invinuind-o pe mama de acte false. Am incercat sa gasim aceste declaratii de renuntare la succesiune, care au fost preluate de Camera Notarilor si ni se dau explicatii pe care sincera sa fiu, nu le pot inghiti. Ca nu mai exista aceste declaratii, ca au fost date la topit...Intrebarea mea este: Credeti ca este posibil sa nu mai existe? Am intrebat un notar din orasul meu si mi-a spus ca nu este posibil sa nu existe. si totusi suntem in Romani aunde totul este posibil... Ce ma sfatuiti?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa07 , utilizator 09:04, 17 Iunie 2009
Mergeti la Arhiva Nationala, eventual.
In actul de mostenire se scrie clar daca se renunta ori nu si cine este renuntatorul.
este imposibil ceea ce afirmati dvs !!
orice notar pastreaza un exemplar al tuturor actelor pe care le autentifica .
probabil ca se arhiveaza doar pt o anumita perioada de timp .
trebuie sa intrebati la Camera notarilor publici .
Asta este problema! de la Camera Notarilor imi spun ca nu exista aceste declaratii, sunt inregistrate si pe certificatul de mostenitor cu nr. respective, dar nu mai exista (spun ei), si matusa mea vrea sa-si vada semnatura pe declaratie pt. ca ea declara acum ca nu a semnat o astfel de declaratie de renuntare. Cum sa fac?
Da, nu au cum sa distruga actele.
Problema este ca notarul nu va gasi actul daca nu ii indicati un nr.
Rezolvarea o puteti gasi la Camera Notarilor Publici.
Au o evidenta computerizata.
Da, este scris,dar sora mamei nu recunoaste, vrea dovada renuntarii ei si nu putem sa i-o dam ca n-o gasim...eu cred ca voit nu se gaseste...

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme narcisa07 narcisa07 Un caz mai complicat: Bunicul meu a fost adoptat. In 1930, tatal lui adoptiv ii vinde casa si gradina (nu se specifica de ce suprafata este vorba) si se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea ... A.ioan A.ioan Buna ziua.Daca suntem doi frați și ambi renunțăm la moștenirea tatălui, mama rămâne singura mostenitoare? Sau la moștenire mai vin alți ... (vezi toată discuția)
Calitate de mostenitor? Gabi Cristian Gabi Cristian Avem urmatoarea situatie: Matusa mea are 2 verisori din partea mamei, si ea este singura mostenitoare. Unul din verisori a decedat in 1974, mama acestuia ... (vezi toată discuția)