avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua! Am si eu o intrebare.
Cine mosteneste bunurile imobiliare dupa decesul verisoarei primare a mamei mele, mama nu mai este in viata eu fiind singura ruda in viata pe care a avut-o decedata.
Va multumesc, si va rog daca se poate un raspuns si eventuale solutii in rezolvarea problemei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:05, 24 Februarie 2015
Mergeti la un notar cu toate actele pe care le aveti si o sa va lamureasca cel mai bine.
Tatal dvs mai este in viata?
Nu .
cred ca nu mosteniti nimic de la verisoara. Mama era ruda de gradul 4 cu verisoara, maximul admis cand e vb de mostenirea legala, dvs ati fi ruda de gradul 5. Daca nu exista un testament prin care sa va fi lasat ceva mostenire, ce avea va fi cules de stat.

Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Mostenire, testament friday_325 friday_325 Buna ziua, am o verisoara \"primara\" (fata fratelui tatalui meu), care este bolnava si doreste sa-si puna ordine in acte si proprietati. Ne-a pus sa ne ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)