avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata amenda din 2007
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata amenda din 2007

am primit o instiintare de la serviciul de finante din jud ph ca baiatul meu are de platit o amenda ..Noi stam in jd DB din anul 2008si el nu a fost in PH singur ca este cu handicap gr 2si nu stiu de nici o amenda recenta stiu ca prin 2007 la prins pe biciclete fara vesta si atunci a primit amenda pe care nu am platito ca nu am avut bani .Acea amenda nu sa prescris?
ce sa fac?
Platesc ce mi-a venit acum ?multumesc ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:01, 9 Martie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati date relevante
Initial informati-va temeinic despre ce amenda este vorba
amenda este data de politia jud DBla data 05 12 2007 iar la data procesului verbal figura cu domiciliu in jud PH dar de atunci au trecut atitia ani nu se sterge amenda?
ce sa fac?

Este o sitiatie speciala in conditiile in care de la constatarea si consemnarea amenzii,dvs ati schimbat domiciliul in alt judet
Ati primit instiintare=somatie de la administratia fiscala,deoarece in termen de 30 de zile nu ati achitat amenda,iar emitentul PV a declinat responsabilitatea recuperariidebitului in sarcina administratiei fiscale responsabile domiciliului dvs
Termenul de prescriptie este de 3 ani,dar acesta se intrerupe si se reia prin orice act incheiat de catre executorul judecatoresc la staruinta creditorului
Daca dvs ati schimbat domiciliul,autoritatea fiscala din PH a comunicat somatia de plata,urmand sa instiinteze autoritatea fiscala din DB de luarea in evidenta a debitului neachitat
Prin art. 13 din O.G. nr. 2/2001 se prevede ca termenul de prescriptie in aplicarea amenzilor este in functie de data savarsirii faptei, in cazul contraventiilor simple

„Art. 91. Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale

(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.

(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În fapt, legea spune că termenul de prescripție este de 5 ( CINCI ) ani, pentru amenzile deoarece reprezintă venit la bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din 2008 PAULA.NUTA PAULA.NUTA Buna ziua va rog sa ma ajutati Am primit in feb o adresa prin care sunt instiintata ca baiat meu are de platit restanta 234 lei aceasta scrisoare este din jud ... (vezi toată discuția)
Amenzi 123455632 123455632 Dupa cat timp nu mai este valabila o amenda.....am primit acum vreo 5 ani amenzi cumulate la o valoare de 10000 de lei amenzi rutiere Si am citit undeva ca ... (vezi toată discuția)
Amenda de la politia comunitara din 2009 sylvertim70 sylvertim70 am primit prin posta o scrisoare recomanadata in care era o somatie de la DFMT,prin care sant somat sa platesc o amenda din 5.11.2009 data la care a fost ... (vezi toată discuția)