avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare cerere OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare cerere OSIM

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti daca cererea de inregistare a unui desen trebuie depusa personal la OSIM, daca da se poate si la birouri regionale?
Se poate trimite si prin posta? plata cum se face in acest caz (am vazut ca este destul de complicat calcularea pretului)?
Nu m-a lamurit deloc site-ul lor, functioneaza depunerea electronica?
Daca cineva a facut recent inregistrare de desen sa ma ajute si cu alti pasi :)
Inregistrarea va fi facuta de o institutie publica.
Multumesc,
H.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
hajnyci, utilizator
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 10:30, 16 Martie 2015
Desen pentru ce: plic cu idei, brevet, marca inregistrata, design industrial?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator
Desen ca emlemba unui club sportiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevetare brand pneuros pneuros as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi andreipitesteanu andreipitesteanu În urmă cu ceva timp am inventat un personaj de desen animat. Am fost sfătuit să-l înregistrez la OSIM ca desen sau model industrial. Singura problemă ar ... (vezi toată discuția)
Este necesara inregistrarea la osim? Grafician Grafician Buna ziua, in urma cu cateva luni am creat un personaj de carte pentru copii cu care intetionez sa public o serie de materiale. Din cate inteleg imediat dupa ... (vezi toată discuția)