avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca nu raman la firma sa stau in preaviz firma poate sa-mi faca ceva?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:28, 16 Iunie 2009
Angajatorul poate sa va solicite sa efectuati preavizul legal de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie si de 30 de zile calendaristice pentru cei cu functii de conducere.
In cazul neprezentarii la munca in perioada preavizului se poate considera ca savarsiti o abatere disciplinara si veti fi cercetat disciplinar => incetarea CIM in baza art 61 lit a) din codul munci , ca si sanctiune disciplinara.
Consider ca neefectuarea preavizului este o abatere disciplinara prin incalcarea obligatiilor asumate prin contractul individual de munca mai exact incalcarea articolului prin care salariatul si-a dat acordul ca in caz de demisie sa efectueze un preaviz de 15 zile sau 30 de zile conform functiei detinute si prevederilor contractuale. Trebuie spus ca un salariat poate detine o functie de conducere dar in CIM-ul semnat sa aiba specificat un preaviz doar de 15 zile calendaristice in cazul demisiei caz in care acesta va efectua doar 15 zile de preaviz conform prevederilor CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un angajator ma convoaca pentru o cercetare disciplinara, iar eu intre timp imi dau demisia cf. art 79 alin. 8 (pentru ca angajatorul nu isi indeplineste ... (vezi toată discuția)