avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare dauna neacoperita de rca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare dauna neacoperita de rca

Buna seara,
Am nevoie de un sfat: in decembrie 2014 am fost implicata intr-un accident auto , soferita celuilalt autoturism nu mi-a acordat prioritate . Polita RCA era emisa in Bulgaria,am verificat-o online, era valabila, dar societatea de asigurari din tara sustine ca inca nu a primit raspuns oficial si ca nu poate sa-mi dea nota de constatare a pagubelor. Intre timp am solicitat serviciile unui service auto ,s-au apucat sa o desfaca, au chemat inspectorul de fiecare data la constatare si i-am autorizat sa comande piesele si sa repare masina. Devizul intocmit in programul special , conform cerintelor tuturor societatilor de asigurari depaseste 6.500 euro. Conform nu stiu caror standarde , asigurarile au spus ca nu-mi deconteaza oricum mai mult de 5.000 euro, ca masina mea japoneza are 9 ani, desi am doar 130.000 km la bord . Intrebarea mea este daca pot sa-mi recuperez diferenta de la soferul care a provocat accidentul si ce sanse am sa castig in instanta , daca nu ma inteleg pe cale amiabila.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: negrea camelia , utilizator 11:34, 27 Martie 2015
Aveti nevoie de serviciile unui avocat, preferabil un avocat specializat pe asuigurari.
Altminteri va vor plimba mult si bine!
D-voastra aveti dreptate, citez
,,Despagubirile platite de o societate de asigurare unui tert pagubit intr-un accident auto, in baza asigurarii RCA incheiata pentru autovehiculul care a produs accidentul, nu vor depasi valoarea prejudiciilor cauzate si nici limitele maxime (limitele de raspundere) la care s-a angajat asiguratorul. Aceasta înseamna ca, in situatia in care valoarea daunei depaseste limitele la care asiguratorul s-a angajat in schimbul primei de asigurare platite, diferenta nu este acoperita de catre societatea de asigurare."
Nu va speriati, limita de raspundere este de cateva sute de mii de euro, va incadrati
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Multumesc pentru raspuns . M-a instiintat inspectorul de dauna ca au primit raspuns si ca RCA din Bulgaria este valabil, a ramas sa primeasca devizul final de la service-ul auto . Probabil ca atunci voi vedea ce si cat imi deconteaza . Stiu ca societatea de asigurari respectiva este rau platnica....
Buna ziua,
Ultimele noutati in speta de mai sus: service-ul a trimis devizul final in valoare de 33.000 lei . Dupa vreo 2 saptamani inspectorul a cerut sa se refaca devizul in acel program autorizat cerut de catre societatile de asigurare. Valoarea s-a majorat la 44.000 lei(e vb de valori fara TVA).Ieri inspectorul de asigurari a trimis email catre service sa faca factura de reparatii doar pe 22.000 lei(echivalentul a 5.000 euro), fara sa trimita oficial devizul modificat sau modul de calcul al sumei acceptate. Am trimis email inspectorului ca doresc sa stiu modul de calcul si limitele luate in considerare pentru acest deviz . Mai astept cateva zile sa primesc raspuns, dupa aceea voi depune sesizari la organele competente(voi retrimite corespondenta de pe email catre BAAR si catre CASF), apoi voi actiona in judecata societatea de asigurare , pe inspector cat si persoana care a produs accidentul. Asa cum am spus, masina mea este de fabricatie japoneza , din 2005, dar are doar 130.000 km la bord .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul daună rca: asigurătorul mi-a spus că nu mai există coeficient de uzură a mașinii, s-au modificat normele de aplicare a legii? AndreeeaV AndreeeaV Buna ziua Știe cineva daca normele de aplicare a legii referitoare la Rca sunt modificate ,sau nu mai sunt valabile? Mi se spune că nu mai există ... (vezi toată discuția)
Accident si companie de asigurari neserioasa BEDarius BEDarius Buna ziua, pe data de 3 luna curenta am fost implicat intr-un accident fara victime, vinovat fiind soferul care nu s-a asigurat. Compania de asigurari X nu a ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)