avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de Urbanism respins
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de Urbanism respins

Buna ziua, am si eu un imens semn de "?" referitor la urmatoarea situatie:
in anul 2010 am obtinut cererea unui Certificat de Urbanism (CU)pentru reabilitare si amenajare mansarda in pod aferent propriului apartament, acesta din urma facand parte dintr-o locuinta comuna cu alti proprietari. In CU mi s-a cerut iesirea din indiviziune a podului din "parti comune",chit ca sunt deja unii proprietari care si-au amenajat mansarda in asa zis "pod comun". Cum se explica aceasta situatie??#-o:O#-o Daca gesesc legal va rog luminati-ma!!#-o
Neavand in cotro,am fost nevoita sa deschid actiune in instanta fata de vecini, iar decizia a fost cat se poate de clara: "nu este nevoie de iesire" .... pai atunci de ce mi s-a cerut in CU acest lucru?:O ... raspunsul autoritatilor competente a fost si mai derutant, in genul ridicat din umeri.... #-o#-o#-o
Ce pot sa mai fac,daca este ceva de facut??:O
Astfel spus, va rog sa ma sfatuiti, si sa ma indrumati pentru ca nu mai stiu ce sa fac si ce sa mai cred!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:44, 25 Februarie 2015
Diferenta e ca ceilalti proprietari au facut modificarile fara a anunta primaria, ei nu au solicitat si obtinut cert de urb. in baza caruia se elibereaza autorizatia de construire. De ce vi s-a refuzat eliberarea certificatului ? Pentru ca modificarile respective sunt acte de dispozitie asupra partii comune din imobil iar cert. urb. trebuia cerut de toti coproprietarii partilor comune. Astfel, vi s-a pus in vedere sa:

1. Iesiti din indiviziune (lucru inutil dupa cum v-a spus si instanta)
2. Cert. de urb trebuie cerut de toti coproprietarii.

Mergeti iar la primarie si solicitati din nou CU in baza caruia se va elibera aut. de construire, toate cererile trebuind sa poarte numele si semnaturile tuturor coproprietarilor.
Certificatul de urbanism este un act de informare prin care se fac cunoscute regimul economic, juridic și tehnic al spațiului respectiv. Acesta se eliberează la cerere, oricărei persoane. Prin el se stabilesc cerințele urbanistice pentru amenajarea amplasamentului. Prin urmare, d-voastră ați primit CU. Cu DECIZIA definitivă a instanței, solicitați în continuare AC pentru a executa lucrările pe care le doriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinte cu pod comun trebuie facuta iesirea din indiviziune? qaz741 qaz741 curte cu mai mule locinte insiruite cu podul comun,daca unul din locatari doreste sa mansardeze podul, trebuie sa faca iesirea din indiviziune cu ceilalti ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)