Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... locuinte cu pod comun trebuie facuta iesirea din ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

locuinte cu pod comun trebuie facuta iesirea din indiviziune?

curte cu mai mule locinte insiruite cu podul comun,daca unul din locatari doreste sa mansardeze podul, trebuie sa faca iesirea din indiviziune cu ceilalti locatari?.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 12:43, 14 Februarie 2020
Ma gandesc ca este vorba de o casa din aia mai veche lunga, impartita pe apartamente cu podul comun, iar toata lumea are o cota parte din acel pod.
Daca este corect ceea ce zic teoretic nu este nevoie de iesire din indiviziune, pentru ca sunteti deja iesit din indiviziune prin apartamentare. Va trebui acord notarial pentru mansardare de la toti coproprietarii condominiuluiui si ulterior recalculare cote parti.
Aceasta solutie propusa se numeste iesire din indiviziune prin intelegere amiabila. Se face concomitent cu documentatia cadastrala a intregii suprafete a podului, urmata de diviziune - inscriere in proprietatea exclusiva a fiecarui coproprietar si intabularea. In momentul in care proprietarul detine actele care atesta ca suprafata podului ce se solicita a fi mansardata ii apartine in totalitate se pot solicita certificatul de urbanism si autorizatia de construire mansarda.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
-ELLA-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cadastre se pot face la un imobil picassoo picassoo Cate cadastre pot sa fac la acelasi imobil? Si daca pe cadastru vechi este scris 64 mp si mai jos apare 96 mp (ca fiind cadastru nou). Pot cumpara acest ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism respins artmal artmal Buna ziua, am si eu un imens semn de \\"?\\" referitor la urmatoarea situatie: in anul 2010 am obtinut cererea unui Certificat de Urbanism (CU)pentru ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)