avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... locuinte cu pod comun trebuie facuta iesirea din ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

locuinte cu pod comun trebuie facuta iesirea din indiviziune?

curte cu mai mule locinte insiruite cu podul comun,daca unul din locatari doreste sa mansardeze podul, trebuie sa faca iesirea din indiviziune cu ceilalti locatari?.
Cel mai recent răspuns: E0325 , utilizator 23:02, 20 Octombrie 2021
Ma gandesc ca este vorba de o casa din aia mai veche lunga, impartita pe apartamente cu podul comun, iar toata lumea are o cota parte din acel pod.
Daca este corect ceea ce zic teoretic nu este nevoie de iesire din indiviziune, pentru ca sunteti deja iesit din indiviziune prin apartamentare. Va trebui acord notarial pentru mansardare de la toti coproprietarii condominiuluiui si ulterior recalculare cote parti.
Aceasta solutie propusa se numeste iesire din indiviziune prin intelegere amiabila. Se face concomitent cu documentatia cadastrala a intregii suprafete a podului, urmata de diviziune - inscriere in proprietatea exclusiva a fiecarui coproprietar si intabularea. In momentul in care proprietarul detine actele care atesta ca suprafata podului ce se solicita a fi mansardata ii apartine in totalitate se pot solicita certificatul de urbanism si autorizatia de construire mansarda.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
-ELLA-, utilizator
Buna seara,
Locuiesc într-o curte cu opt apartamente.In CF podurile și căile de acces sunt comune. Care este calea de a mansarda?Fac o remarcă ,am schimbat acoperișul deoarece ploua in casa implicit în pod din bugetul familiei.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drept folosinta mansarda (cota indiviza )? ceapfa ceapfa Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am achizitionat apartament in Casa P+1+pod + curte. Sunt propiretarul ap. de la Et. 1 si a cotelor indivize aferente ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mansarda si gradina DoamnaIlenus DoamnaIlenus Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente (2 la parte si 2 la etaj) si o mansarda. Acest imobil are in jurul lui un teren impartit in 4 suprafete cu destinatia ... (vezi toată discuția)
Mansardarea locuintei in curte comuna, 96,6%acord vecini...suficient? miche miche Buna ziua. Va rog frumos sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema. Locuiesc in Brasov intr-un imobil cu mai multi locatari. 13 apartamente distribuite in 4 ... (vezi toată discuția)