avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sechestru bunuri imobile in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sechestru bunuri imobile in divort

Buna ziua,

Sint parte intr-un proces de divort. Hotarirea nu s-a pronuntat inca.
O parte din bunurile comune care vor fi incluse la partaj sint un teren si o constructie pe acel teren. Pina la inceperea partajului vreau sa ma asigur ca aceste bunuri nu vor fi instrainate, folosite in activitati ilegale ( stiu de ce mentionez acest aspect ) sau deteriorate. Am inteles, consultind site-ul unui avocat, ca pot solicita sechestru pe aceste bunuri dar nu-mi este clar daca o pot face acum, inainte de inceperea partajului, sau doar dupa.
Va rog sa ma sfatuiti in aceasta privinta.

Cu stima,

S.
Un raspuns simplu de genul da sau nu se poate ?
Nu vreau sa-mi analizeze cineva cazul in detaliu aici.
Vreau doar un raspuns la intrebarea: Pot sa solicit sechestru pe un bun in timpul actiunii de divort, inainte de inceperea partajului ?
Daca am argumente solide sau nu pentru acest sechestru vedem ulterior.
Puteti solicita un sechestru pe bunul oricui, oricand. Dar de aici pana la admitere... e alta discutie.
Puteti solicita orice doriti in virtutea dreptului la petitionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare proprietate comuna fara partaj Dilcuangelica Dilcuangelica Fostul sot a vindut o parte dintr-un imobil proprietate comuna fara a fi efectuat partajul si fara sa ma anunte.Acum sint citata in calitate de coproprietar pt ... (vezi toată discuția)
Tranzactii patrimoniale intre soti ContSters121575 ContSters121575 Buna seara, in ce conditii pot renunta, de buna-voie, la partea mea dintr-un teren achizitionat in timpul casatoriei. Renuntarea ar duce la o scutire a ... (vezi toată discuția)
Partaj, divort seniaanghel seniaanghel Am introdus actiunea de divort la notar in data de 25.07.2014, urmand a se finaliza si a primi certificatul de divort in 25.08.2014. Intrebarea mea este legata ... (vezi toată discuția)