avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna seara.Parintii mei se ocupa de un teren intravilan aflat in vecinatatea proprietatii lor.Proprietarii acestui teren au emigrat in Rusia cam pe la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial,iar dupa revolutie parintii mei folosesc acest teren pentru agricultura,neexistand nici o constructie pe acesta.
Am incercat sa cumparam acest teren de la primarie,dar acolo situtia terenului este ambigua,datorita faptului ca fostul secretar(decedat intre timp) a facut niste magarii,incercand sa-si improprietareasca acest teren.Nici la primarie nu se gasesc actele pe acest teren,sau nu vor sa fie gasite; si nici mostenitorii fostului secretarului nu au titlu de proprietate pentru acest teren.Mentionez ca noi nu am platit nici un fel de taxe si impozite pt teren

Am urmatoarele intrebari:
1.pot beneficia de uzucapiune in acest caz?si care sunt pasii de urmat in acest caz.
2.agentul agricol imi poate da un extras de carte funciara sau numele/nr de casa pe care figureaza acest teren pentru a afla daca sunt taxe si impozite de platit pentru acest teren?Daca sunt restante la taxe si impozite putem fi obligati sa le platim noi,sau vom plati din momentul ce vom intra in proprietatea acestui teren?
3.pot imprejmui terenul?Nu avem probleme cu vecinii pe seama limitelor terenului;ma intereseaza doar partea unde are deschiderea la drum.Acolo limita este un gard viu din arbusti salbatici daunatori care se extind spre gradina.As vrea sa tai acest gard viu si sa imprejmuim cu plasa.
Multumesc ancipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:46, 27 Februarie 2015
Puteti cere in instanta sa acorde titlul de proprietate ,invocand uzucapiunea de 10 -20 de anii,dovedind cu martori ca in aceasta perioada a-ti avut in posesie acest teren si nu a-ti avut intreruperi de posesie in acest timp.
Am gasit ceva ce poate te ajuta ; [ link extern ]
Acțiune în uzucapiune. Calitate procesuală pasivă va avea primăria de care aparține terenul respectiv. Vecinii terenului vor fi chemați ca martori.
Nu se aplica posesia de 10-20 de ani si nici nu vad calitate procesuala primariei (care nu poate sta in instanta, oricum...). Trebuie sapat intai sa gasiti ce teren e ala, situatie juridica etc.
Onorariul la valoare e, in UE, un picut ilegal... nedeontologic cu siguranta.
Propietarul fiind necunoscut și imposibil de identificat, calitatea procesuală pasivă o va avea UAT în circumscripția căreia se află terenul respectiv. Hotărârea CEDO -caz Stoicescu c. României. Se va atribui în mod forțat această calitate primăriei chiar atunci când aceasta neagă prezumția de proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune teren fara acte leorot leorot Buna ziua, Am un teren in oras, pe care am si o casa. Ambele cu acte in regula, declarate si impozitate. In continuarea curtii am 400 mp gradina, care a ... (vezi toată discuția)
Cum arat in instanta care imi sunt vecinii ? leorot leorot Am un teren care se invecineaza pe o latura cu o gradina a numitului Popescu. Vecinul lui Popescu, adica Idiotescu, m-a dat pe mine in judecata precum ca as fi ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani amm_28 amm_28 O ruda a cumparat terenul si a construit casa inainte cu 4 ani de casatorie, dar nu are acte nici pe teren nici pe casa .De atunci au trecut mai mult de 34 de ... (vezi toată discuția)