avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nereguli mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nereguli mostenire

In certificatul de mostenitor sora mea vitrega este trecuta cu cota de 1/4din jumatate din locuinta [suntem patru mostenitori],cealalalta jumatate revenindu-i mamei mele,dar cand sa facut un asa numit PROIECT DE INSTRAINARE este trecuta cu cota parte de 1/4din toata locuinta.se mai poate face ceva sa se ajunga la aceleasi cote din certificatul de mostenitor?Acest PROIECT DE INSTRAINARE are vreo valoare?Cum pot sa intru in posesia cotei mamei mele[1/2+1/4din1/2] daca nu am decat certificatul de mostenitor?Carte funciara nu exista, as dori sa o fac dupa aceea.Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:06, 17 Iunie 2009
Despre ce PROIECT DE INSTRAINARE este vorba ?
Presupun ca mostenitorii dores sa iasa din indiviziune in vederea instrainarii cotelor parti pe care le-au mostenit.
Spuneti ca doriti sa intrati in posesia cotei parti care a revenit mamei dumneavoastra. Mama dumneavoastra este decedata ?
Reveniti cu mai multe detalii.
adica cum sa intrati in posesia cotei-parti ce a revenit mamei dvs ????
daca dansa traieste va putea dispune de aceasta cota-parte asa cum doreste, inclusiv ar putea vinde unuia dintre copii sau unei terte-persoane .
daca dansa a decedat aceasta cota-parte a dansei se va imparti in mod egal intre toti succesorii de drept .
Prin ,,intrarea in posesie'' m-am referit la cumpararea cotei ce-i revine din mostenire plus a jumatatii de locuinta care i-a ramas[noi am si cazut de acord asupra pretului]
mama dvs trebuie sa intabuleze pe numele dansei cota-parte din imobil ce i-a revenit, in urma succesiunii . adica 1/2 + 1/4 din jumatatea mostenita din partea sotului .
dupa ce intabuleaza pe numele dansei, va va putea vinde dvs aceasta cota-parte .
va sfatuiesc sa achitati pretul si sa aveti dovada platii pretului , pt ca exista posibilitatea ca ulterior , ceilalti frati sa atace actul de vanzare-cumparare , invocand simulatia.

referitor la acel proiect de instrainare ,in baza certificatului de mostenitor puteti cere o rectificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donatie mostenire koronna koronna Bun gasit, Va supun atentiei urmatoarea speta: tatal decedat, mama si fiul mostenitori. A fost facuta dezbalerea succesorala la notar, au fost emise ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune lotuss lotuss Am in comun ,50%,o garsoniera cu o matuse.In garsoniera locuieste fiica matusii.Cum pot sa obtin bani pt. partea mea,cit mai avantajos.Deja faptul ca in 2 ani ... (vezi toată discuția)
Consoarta vaduva are derptul sa vinda imobil sau gradina inainte de dezbaterea mostenirii? malexoid malexoid Da unul di soti a murit, si cuplul are 2 copii adulti, consoarta ramasa in viata are dreptul sa vinda o parte din gradina sau casa inainte de a se dezbate ... (vezi toată discuția)