avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Cazier judiciar firme
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Cazier judiciar firme

Buna ziua,

va rog sa imi spuneti daca reprezentantul/directorul zonal (atentie, persoana nu face parte din actionariat si nici administrator nu este!) al unei companii are o condamnare (decizie definitiva) pentru infractiunea de cumparare de influenta, mai exact mituirea unui judecator pentru a obtine castig de cauza intr-un proces pe o achizitie din fonduri europene, fapta lui se rasfarange asupra companiei angajatoare si va aparea in cazierul ei judiciar?
In conditiile acestea, compania angajatoare mai poate participa la proceduri de achizitii publice finantate de la buget sau din fonduri europene?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 16:46, 27 Februarie 2015
Cazierul judiciar al societatii se refera la faptele societatii, nu la faptele angajatilor sai. La procedurile de achizitii puneti CV-ul angajatilor, nu cazierul.
@CristinaPaisa va recomand ca sa studiati si metodologiile de implementare a proiectelor. Acolo veti lua cunostinta despre documentele verificate atat in perioada anterioara semnarii contractului de finantare cat si verificarea acestora in perioada de implementare a proiectelor premergatoare platilor, cererilor de plata/rambursare.
Sunt nenumarate intrebari legate de angajarea unei persoane condamnate definitiv intr-o speta privind fonduri europene in societatea ce isi doreste accesarea de fonduri europene sau de prezentarea cu oferte pentru licitatiile pe fonduri europene. Daca persoana respectiva va fi angajata intr-o functie care nu va avea legaturi cu proiectele sau licitatiile la care participa societatea, nu este nici o problema. Daca aceasta persoana va fi implicata in proiecte nu veti putea sava prezentati la licitatii sau sa accesati fonduri europene.
Este foartee simplu: la inscrierea proiectului vi se solicita doar CV ( corect este ca in CV sa figureze condamnarea) dar in perioada de verificare a firmei acest aspect va fi descoperit. Sa spunem ca poate vigilenta celor din comisia de verificare este........adormita, in momentul in care societatea va solicita plata/rambursare se verifica la sange...si atunci, minciuna va fi descoperita.

Sfatul meu este ca societatea doritoare de contracte sau de fonduri sa se pazeasca de a include in echipa de implementare sau echipa de lucru persoane cu astfel de cazier.
Riscurile firmei sunt mari.

Parere personala: exista foare multi specialisti onesti, fara cazier, fara alte implicatii negative in gestionarea fondurilor europene.
Si, chiar daca la nvel national acesta nu va fi depistat, in momentul decontarii la CE se va descoperi, si este o mare pata pe obrazul tarii. Ei au listele complete cu cei ce fraudeaza sau sunt implicati in traficul de influenta.

Paziti-va (societatea) de neplaceri de acest gen pentru ca va v-a urmari multi ani!
Mare si chibzuit succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii-cine semneaza 00Monica42 00Monica42 Lucrez intr-o institutie publica de aparare si ordine publica, ca si Sef compartiment achizitii. Institutia este implicata intr-un proiect cu fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii achizitiilor publice la o.n.g catalin1980 catalin1980 Am o asociatie(o.n.g) cu personalitate juridica,careia i s-a aprobat un proiect pe fonduri europene.Neavand suficienta experienta pe fonduri europene (chiar ... (vezi toată discuția)
Consilier achizitii publice oanaraluca2015 oanaraluca2015 Bună ziua, Doresc o părere în legătură cu interpretarea: ARTICOLULUI 610 din Noul Cod administrativ, respectiv: ”(1) Autoritățile și instituțiile ... (vezi toată discuția)