avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul proprietarului de teren

Buna ziua, Doresc daca se poate un raspuns. Speta este urmatoarea:
Un teren agricol de 2 ha, nu este arendat. Un fermier societate comerciala,, DDD,, fara nici un drept,fara acordul proprietarului,fara un contract de arenda ia acest teren il cultiva dupa cum doreste ba mai mult face schimb de terenuri cu un alt fermier societatea ,,YYY,, Fermierul ,,YYY,, ACTUALMENTE LUCREAZA TERENUL DUPA CUM VREA EL. Intrebat de proprietarul de drept al terenului de ce lucreaza terenul fara acurdul proprietarului? Fermierul ,,YYY,, RASPUNDE : Am facut schimb de teren cu societatea ,,DDD,, pentru comasare. Cum pot aceste doua societati sa faca asa ceva ? Schimb terenuri fara nici un fel de act, Contract de arenda,imputernicire,acord scris ? Este o fapta penala ? Situatia dureaza de vre-o 3 ani.
Acestea insemnand ca eu maine pot da cui doresc sa munceasca si sa lucreze un teren situat in nordul capitalei. Asa pur si simplu ,,Lucreaza terenul ca ti-l dau eu. Nu se fac documente ?
Primaria da din umeri - Politia la fel .
Va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:19, 1 Martie 2015
În nici un caz nu este permis schimbul de terenuri arendate. Arendașul nu poate dispune de terenul arendat nici măcar pentru a solicita drept de servitute, chiar dacă își justifică interesul. Acesta poate să- cultive terenul, să-l întrețină, să -și achite obligațiile față de proprietar și din păcate, să execute investiții fără permisiunea arendatorului. APIA verifică la fața locului lucrările efectuate de către arendaș. Puteți să vă adresați APIA și să solicitați mai multe lămuriri față de situația dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)
Actiunea in granituire cine face expertiza? costuri taxa timbru ? dar mai ales impotriva cui? sturionul50 sturionul50 Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)